Pallontallaajat.net
Valikko

Cardiff

Moikka!

Kotona kipeenä hengailuun kyllästyneenä eksyin eilen illalla vähän googlailemaan lähellä olevia kaupunkeja ja päädyin sitten yksinäni päiväreissulle Cardiffiin tänään. Menopaluulipun junaan sai alle kympillä ja sääennuste ei luvannu ihan pelkkää kaatosadetta koko päiväksi, joten eikun herätyskello soimaan aamusella ja reissuun. Cardiff oli kyllä hieno kaupunki, tosin pienempi ja ei läheskään niin viehättävä, kuin olin etukäteen ymmärtänyt, mutta tosin marraskuinen kylmä, tuulinen ja viiden minuutin välein muuttuva sää ja vielä flunssainen mieli varmasti vaikuttivat tähän mielikuvaan. Onneksi lämmintä juotavaa löytyi monelta nurkalta ja aurinkokin pilkisteli välillä. Enköhän minä tuonne eksy vielä uudestaankin!

Kuvat saakin sitten kertoo loput  tästä reissusta 🙂

Hyvä aamupala pelastaa paljon, kun on pitäny laittaa kello soimaan sunnuntaiaamuna.
Iso kuppi take away-teetä, musiikkia mun modernista soittimesta ja pari päivää vanha metro on jo nyt todettu lyömättömäksi yhdistelmäksi junassa.
Junaliput ja vihdoin hankittu Railcard hienossa taskussa, joka on muuten tosi epäkäytännöllisen kokonen lompakossa.
Ensimmäinen vierailukohde oli Cardiff Castle, joka ainakin mun mielestä oli hintasa väärti. Suurin osa kuvistakin taitaa olla sieltä, kun sää suosi vähän enemmän kun loppupäivästä. Ps. huomatkaa hienot sateenkaaret linnan takana!
Ohjeita toisen maailman sodan ajoilta, linnaa muurien sisällä kulkevia käytäviä käytettiin sota-aikana pommisuojina ja nyt ne oli täytetty sodan aikaisilla julisteilla.
Näkymiä keskustaan vanhan linnan huipulta.
Linnan pohjoisportti, josta suurin osa on kyllä rakennettu viime vuosisadalla, koska vanha muuri oli ajansaatossa tuhoutunut syystä, jota en kykene enää muistamaan.

 

Matkalla linnalle, pirun jyrkät portaat ja paljon kiviä.
Vanhan linna sisäpiha, joka on ennen muinoin ollut täynnä puurakennuksia.
Näkymiä pohjoiseen.
Linnan museo
Ja vielä kerran vähän yleiskuvaa piha-alueesta
En tiedä mikä tää paikka oli, mutta tää kuva vaan esimerkkinä siitä, että toi Walesin lipussakin oleva lohikäärme(?) tuntuu tulevan Cardiffissa kävellessä vastaan ihan joka nurkalla.
Keskustan kävelykatu ja rakennustyömaa. En tiedä mikä Cardiffia vaivaa, mutta tuntui, että joka toinen talo keskustassa oli remontissa.
Keskustassa oli myös ihana karuselli ja tuonne taakse alkaa ilmeisesti rakentua jonkin sortin joulutori.
Modernia taidetta Cardiff Baylla.
Wales Millenium Centre
Sää ei enää satamassa suosinut ollenkaan ja kuvasaldo jäi vähän vaisuksi. Mutta oikeesti, siellä oli hienoja rakennuksia ja maisemat merelle päin upeat!
Cardiffin norjalainen merimieskirkko. Toivoin löytäväni täältä jotain pohjoismaalaisuuteen viittaavaa tai edes pohjoismaalaista ruokaa kahvilasta, mutta ei, tarjolla oli ihan perus kahvilaruokaa tosin valtavan kalliiseen hintaan, ehkä se hinta oli se ainut havaittavissa oleva pohjoismaalainen juttu täällä nykyään.
Harmaita ja sateisia maisemia rantaan päin.
Tuon ojan takana oli BBC:n studiot, jonne ois päässy kai vieraileenkin, jos aikaa ois ollu vähän enemmän. Harmaan taivaalla olevan masentavan massan takia en niistä noin kaukaa kuitenkaan kuvaa saanu 🙁
Patsas ja laiva, näitä molempia näkyi satamassa ihan reilusti.
Ja viimeinen fiilistelykuva kaupungista. En muuten tienny, että Killersillä on keikka ens viikonloppuna, jos muut suunnitelmat menee mönkään niin pitääkä tutkia, jos joku vielä kauppailis sinne lippua!
Täällä tulee pimee jo neljän jälkeen, hui! Mutta nyt heihei Cardiff ja heihei blogiini eksyneet, palaillaan taas!
Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus