Pallontallaajat.net
Valikko

Väkisellä suunta ylöspäin

Moikka!

Nyt tässä semmosta nopsaa kuulumispostausta taas täältä Brittilästä. Tällä viikolla päästiin vihdoin eroon loputtomasta lokakuusta ja ainakin osana päivistä sää on ollu kun suoraan maaliskuulta, ulkona on tarjennu paksulla hupparilla ja aurinkokin on näyttäytynyt useampaan otteeseen. Kivan sään voimalla määkin oon sitten koittanu saada motivaatioo, optimismia ja pientä hymyä kaivella jostain takataskusta jatkuvan ärripurrikiukun tilalle. Joten nyt tarjolla läjä aurinkoisia kuvia Bristolista ja listaa asioista, jotka on tehny tämän neidin iloiseksi tällä viikolla!

Uuden oppiminen! Osallistuin tällä viikolla kolmeen eriin koulutukseen, joista jokainen oli erilainen, omalla tavallaan opettava ja kiinnostava. Ensimmäisenä kävin kahlaamassa läpi Sex and Relationships level 1-koulutuksen, joka on siis kattava peruskurssi seksuaaliterveydestä Briteissä. Käytiin läpi sitä, miten nuorilla menee täällä Briteissä (Ei kauhian hyvin, teinit lisääntyy kun kanit, klamydia leviää nopeammin kun ikinä ja silti joka 12 nuori luulee klamydiaa kasvin nimeksi ja ei tiedä, että kaikki seksuaaliterveyspalvelut on ilmasia eikä siks hakeudu niihin vaikka syytä olis…).

Tuon ensimmäisen kurssin asioita pääsin sitten heti syventämään Contraception, STIs and values in sexual health – koulutuksessa. Tämä koulutus oli ehdottomasti kaikista mielenkiintoisin ja opettavaisin niin tulevan terveydenhoitajan uran, englannin kielen kuin täällä tekemieni hommienikin puolesta. Käytiin läpi lyhyesti kaikki sukupuolitaudit ja tilastoja niistä, sitten kaikki ehkäisymenetelmät, joista osa oli ainakin minulle kovin tuntemattomia. Lopulta päästiin kuitenkin siihen kiinnostavimpaan antiin eli oman arvomaailman vaikutukseen. Oli todella kiinnostavaa käydä läpi sitä, miten saada seksuaalikasvatuksesta ja -ohjauksesta mahdollisimman puolueetonta, positiivista ja silti tiettyihin ratkaisuihin ohjaavaaa. Tästä jäi paljon käteen ja varmasti näiden asioiden pohtimisisesta tulee olemaan hyötyä jatkossakin.

Viimeinen, mutta ei vähäisin koulutus oli kouluttajakoulutus nuorten seksuaali- ja ihmissuhdekurssien vetäjille. Moni asia ohjaamisesta oli jo tuttua, mutta oli kiinnostavaa saada uusia ideoita siitä, miten kouluttaa nuoria juuri tällä alalla.

Ja uuden oppimisen kannalta täytyy nostaa esiin myös ensi viikolla alkavat espanjan tunnit, en malta odottaa!

Hyvä ruoka! Viime viikon kipeilyn ja syömättömyyden seurauksena oon tällä viikolla oikeen panostanu ruuanlaittoon ja koittanu tehdä itse hyvää ja monipuolista ja ehkä vähän tavallista terveellisempääkin ruokaa, nams 🙂

Ihanat ystävät! Sain uskomattoman monta viestiä Suomesta nimpparipäivänä, mikä voi tuntua mitättömältä, mutta mulle se oli iso juttu, kun täällä oon niin kovasti taistellu noitten ihmissuhdeasioiden kanssa. Onneks aina voi luottaa ja tietää, että Suomessa odottaa monta rakasta ihmistä, jotka nään jo parin viikon päästä taas! Niin ja sain kauhian kivan ja mukavan kirjeenkin Suomesta, kiitos Martta, se ilahdutti 🙂

Uudet ihmiset! Otettiin Angelikan kanssa itseämme niskasta kiinni ja lähdettiin käymään sohvasurffareitten kuukausitapaamisessa. Oli tosi mukava tavata uusia ihmisiä ja istua iltaa isolla porukalla. Ei sieltä mitään uusia parhaita ystäviä ehkä löytynyt, mutta ainakin oli hauska ilta!

Onnistuneet puhelut! Istuin yhden työpäivän tällä viikolla taas vastaanotossa ottamassa vastaan toimistolle tulevia puheluita ja asiakkaita. Ja ensimmäistä kertaa en joutunut koko päivän aikana kääntään yhtäkään puhelua eteenpäin vaan sen takia etten ymmärrä langan toisessa päässä olevaa ihmistä! Ehkä mun enkussa tapahtuu sittenkin kehitystä, vaikka mun rallikuskiaksentti jatkaa edelleen voittokulkuaan 😀

Nelson Mandela-elokuva! Itkin melkein koko leffan ajan, mutta eiköhän sen vaikutukset silti ollu enemmän positiivisia. Hieno elokuva, hieno tarina ja mikä tärkeintä, hienosta ihmisestä ja hienoista teoista. Kyllä tästä sai taas semmosen maailmanparantamisinnon ettei mitään rajaa. Vaikka musta ei seuraavaa Mandelaa taida tullakkaan, niin nyt on taas ihan uutta intoo tehdä töitä sen eteen mitä haluaa 🙂 Ja loppuun vielä muutama hieno ajatus tältä hienolta mieheltä.

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

“No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.” 

“If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart.”

Nyt näiden ajatusten kanssa hipsin nukkumaan ja valmistelemaan uusia koulutuksia. Ja tietty valmistautumaan vikaan viikkoon ennen Suomen lomaa, kohta nähdään rakkaat! 🙂

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus