Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Bryssel kahdessa päivässä - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Bryssel kahdessa päivässä

Moikka!

Reissupostaus osa 2 heti putkeen, eli mitä touhusin Brysselissä. Suuntasin siis parin päivän Amsterdamin reissun jälkeen suoraan Euroopan pääkaupunkiin, eli Brysseliin. Etukäteen google ja pallontallaajat oli kertonu, että kaupunki on tylsä, ruma ja pettymysten pettymys, mutta meikä uskaltaa olla eri mieltä! Keskusta oli täynnä kivoja kahviloita, kauniita rakennuksia, puistoja, suklaakauppoja ja vohveleita ja EU-kortteli sen sijaa mun mielestä kiinnostava ihan sen faktan takia, että ne isot päätökset Euroopassa oikeesti tehdään siellä.

Mutta niihin vinkkeihin siis:

Ruoka: vohveleita, ranskalaisia ja suklaata

Alotetaan taas sillä tärkeimmällä, eli ruualla. Ja kuten mun hyvä tuleva terveydenhoitaja-imagoon kuuluu, ruokalista oli taas superterveellinen, eli vohveleita (tuoreet mansikat vohvelin päällä on terveellisiä!), belgialaisia ranskalaisia (peruna on hyvä hiilihydraatin lähde!) ja suklaata (se vapauttaa endorfiineja ja lisää hyvinvointia!).


Ensinnäkin noi ranskikset oli jotain ihan eri kategoriaa kun brittien paksut ja vähän ällöt fish&chips ranskalaiset, ne oli ohuita, rapeita ja pirun hyviä, varsinkin kotitekosen majoneesin kanssa. Näitä sai joka kulmalta ja mikä ois tätä helpompi välipala tai iltapala…

Suklaat ja vohvelit oli sitten se ruokavalion perusta, jos ranskikset oli vaan kerran haettu välipala. Suklaamuseoon ei kannata vaivautua, se ei ollu näkemisen arvonen mun mielestä, mutta suklaakaupat kannattaa kiertää läpi, jos oisin rikas ja vähemmän huolissani vyötärölle eksyvistä kiloista, oisin vinguttanu korttia noissa kaupoissa niin paljon, että järki ois menny. Mutta ei kun ei, vältin houkutukset ja ostin vaan ihan pienen paketin työpaikalle tuliaiseks. Vohveleita mussutin sitten useampia kyllä, tuoreet mansikat, kermavaahto ja suklaa vohvelin päällä vaan oli ylitsepääsemätön houkutus. Ja kyllä ne perinteiset belgialaiset vohvelit ilman mitään päällysteitäkin maistu taivaallisilta…

Ruokalista livenä


Pieni välipala…

EU-kortteli ja parlamentti

Tää oli musta Brysselin kiinnostavin nähtävyys, vaikka voi kuullostaa ehkä kuivimmalta paikalta ikinä. Musta oli kuitenkin superkiinnostavaa nähdä missä ne päätökset oikeesti tehdään ja miltä siellä näyttää. Jonotin ensin tunnin verran parlamenttivierailulle ja taas oli tuuria matkassa, koska kun tuli mun vuoro jonossa, kerrottiin meille suurten pahoitteluiden kera, että kuulokkeet oli loppu ja valitettavasti meille ei nyt voida järjestää audiotouria, vaan saadaan ihan oikee opas, joka pystyy myös vastaileen kysymyksiin. Eli ei, en ollu pahoillani tosta ja opas oli tosi pätevä ja osas kertoa vaikka mitä tarinoita parlamentista, EU:sta ylipäätään ja koko jutun toiminnasta.

Parlamenttirakennuksesta suuntasin sitten vasta hiljattain avattuun Parlamentarium-museoon, joka esittelee EU:n toimintaa mahdollisimman toiminnallisella tavalla. Ja mikä parasta, kierroksen kaikki tekstit, materiaalit ja äänitteet on saatavilla kaikilla EU-kielillä, eli myös suomenkielellä! Oli meinaan outoa kuunnella suomenkieltä ja lukea kaikki informaatio suomeksi… Näyttely oli musta hienosti toteutettu ja tuotu tämmösen tavallisen kansalaisen tasolle. Tuolla kannattaisi vierailla myös jokaisen EU-kriittisen, siellä hienosti tuotiin esille niitä mahdollisuuksia, joita meillä ei ilman EU:ta olisi lainkaan. Ja yksi osio näyttelystä käsitteli melkein pelkästään EU:n ongelmia, joten ihan pelkkää hehkutusta EU:n mahtavuudesta tuo museo ei ollut.

Näyttelyn perällä oli myös lyhyt, vaihtuva näyttely, joka tällä kertaa oli nimeltään Broken relationships, siellä oli tarinoita ja esineitä ihmisiltä, jotka ovat matkustamisen, toiseen maahan muuttamisen tai muuten etäisyyden takia joutuneet eroamaan rakkaistaan. Todella koskettava ja hauska pikkunäyttely, kannattaa tsekata, jos jaksaa vielä vähän lueskella jotain Parlamentariumin kiertämisen jälkeen.

Siellä oli myös hesari <3

Puistot ja puutarhat

Musta on tullu nykyään ihan puistohengari, musta on mukava hengähtää puistossa kaiken turisteilun keskellä, lukea jotain ja vaan seurailla ihmisiä (ja ehkä syödä sitä suklaata tai jätskiä tai jotain :D). Ehdoton lemppari Brysselissä oli  Kuninkaan palatsin viereinen puisto suihkulähteineen ja leikkivine lapsineen. Kierrettiin myös samassa hostellissa majoittuneiden tyyppien kanssa keskustan puutarha läpi ja nättiä oli.

Minä ja pari hollantilaista ja irlantilaista reissaajaa

Grand place, Manneken Pis, Katedraali ja muut kuuluisat nähtävyydet

Nättejä rakennuksia ja paikkoja ja helpon kävelymatkan päässä keskustasta. Mannekken Pis, pissaava poika, oli ehkä oudoin kuuluisa patsas ikinä, eikä edes niin iso, mutta nyt nähty sekin. Hyppäsin Brysselissäkin ekana päivänä ilmaisen kävelykierroksen matkaan, ja siinä tuli noi kierrettyä aika hyvin läpi. Keskusta oli kyllä myös Brysselissä täynnä nättejä taloja ja vanhoja rakennuksia ja tunnelma oli kiva, ehkä koska turisteja oli kuitenkin vähän hillitympi määrä kun Amsterdamissa.

Pissaava poika vesisateessa
Ja löydettiin myös pissaava tyttö läheltä Delirium-nimistä baaria, joka tarjoili noin 3000 erilaista olutta. On siinä sitten ainakin valinnanvaraa…

Hostelli

Nyt voin lämpimästi suositella kyllä sitä hostellia missä yövyin. Olin aika peloissani eka, koska hinta oli vähän pelottavan halpa. Syy halpaan hintaan oli se, että hostellissa ei ollut henkilökuntaa lainkaan ja check in piti tehdä toisessa hostellissa noin 15 minuutin kävelymatkan päässä. Tämä oli kuitenkin ainut miinus ja sen peittosi kevyesti se fakta, että sijainti oli aivan keskustassa, noin 20 metrin päässä Grand Placesta semmosella pikkukadulla, eli edes meteli ei kuulunut liian pahasti sisään. Huoneet oli siistejä, niissä oma vessa ja siisti suihku, hyvät sängyt, omat pistorasiat jokaiselle ja hieno keittiö. Edes henkilökunnattomuus ei aiheuttanut mitään ahdistusta ja kämppikset sattu oleen ainakin mulla tosi kivoja! Eli jos suunta käy Brysseliin kannattaa tsekata Hostel Grand Place.

Semmonen oli mun pikavisiitti Brysseliin, suosittelen pitkää viikonloppua siellä kyllä! Kyselkää taas jos jotain mielellä ja koitan auttaa 🙂

Terkuin,
Laura

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus