Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Caminito del Rey - Kuninkaan poluilla Espanjassa - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Caminito del Rey – Kuninkaan poluilla Espanjassa

Joulun kunniaksi päätin jakaa teille vielä muiston ja vinkit yhdestä viime kevään parhaimmista retkistä, eli kävelyretkestä Caminito del Reyllä Espanjassa, Malagan maakunnassa.

WP_20150508_11_10_41_Pro

Etelä-Espanjassa, Andaluciassa sijaitseva Caminito del Rey on 1900-luvun alussa ensimmäisen kerran rakennettu kulkureitti Guadalhorce-nimisen joen reunoilta nousevan Desfiladero de los Gaitanes-solan läpi. Parhaimmillaan useiden kymmenien metrien korkeudessa kulkeva reitti oli aikanaan tunnettu maailman yhtenä vaarallisimmista kävely- ja kiipeilyreiteistä, mutta 2010-luvulla se päätettiin kunnostaa turisteille sopivaksi kohteeksi ja espanjalaiseen tapaan kunnostus venyi odotetusta ja reitti aukesi yleisölle vasta viime vuonna. Reitti kulkee kapeassa solassa joen päällä ja maisemat ovat yksinkertaisesti upeat. Vaarallisuudesta ei tosin ole enää tietoakaan, koska remontin myötä korkeuksissa kulkevalla reitillä on hyvät turva-aidat ja tippumisen eteen saisi todella tehdä töitä.

Reitillä on kaksi aloituspistettä, eteläinen ja pohjoinen ja koko reitin pituus yhteen suuntaan on vajaa 8km. Reitti ei siis ole rengasreitti, vaan se tarvitsee joko kulkea edestakaisin tai ottaa bussikuljetus toisesta päästä takaisin lähtöpisteelle (1,5e). Lähin juna-asema löytyy El Chorrosta kävelymatkan päästä lähtöpisteestä ja autoillekin löytyy hyvin parkkitilaa. Ilmeisesti tuohon kahteen aloituspisteeseen on talven aikana tulossa kuitenkin jotain muutoksia, ettei ihmisiä kulkisi kahteen suuntaan, joten kannattaa tsekata lopusta löytyvä linkki, jossa on ajantaisin tieto reitiltä.

WP_20150508_12_06_49_Pro

Ja tärkeää on huomata se, että jos Caminito del Reylle mielii, on liput varattava hyvissä ajoin etukäteen, koska reitille päästetään vain tietty määrä väkeä kerrallaan. Nytkin näyttäisi paikat olevan ainakin koko tammikuulta varattuna. Lippu on ilmainen ainakin toistaiseksi, mutta se on varaus paikasta, eli ilman sitä reitille ei ole asiaa. Lippuihin valitaan myös lähtöaika puolen tunnin tarkkuudella.

Me oltiin alunperin varattu liput puolen päivän aikaan, mutta siinä vaiheessa tuuli oli yltynyt niin kovaksi, että reitti oli suljettu yleisöltä. Oltiin valmiita ostamaan heti liput seuraavalle päivälle, että voidaan toivoa parempaa säätä, mutta yllätysyllätys, seuraava päivä ja itseasiassa seuraavat pari kuukauttakin oli jo loppuunmyyty. Siinä vaiheessa meinasi kiukku ja turhautuminen iskeä pahemman kerran, tästä reissusta oli meinaan haaveiltu pitkään! Saatiin kuitenkin vinkki, että joillakin paikallisilla ravintolayrittäjillä on tapana varata iso pinkka lippuja ja myydä niitä sitten pienellä välityspalkkiolla, joten eikun soittelemaan netistä löydettyä ravintolalistaa läpi. Löydettiin vihdoin ravintolanisäntä, joka puhui edes inasen englantia ja ymmärrettiin, että lippuja seuraavalle päivälle saattaisi vielä olla. Ajettiin kiireen vilkkaan pieneen kylään, ja etsittiin sieltä kyseinen ravintola ja lopulta saatiin liput ilmaiseksi, kunhan vaan syötiin lounas kyseisessä paikassa.

WP_20150508_13_14_18_Pro

Seuraavalle päivälle saatiin lähtö aikaiselle aamulle, koska silloin kuulemma tuuli ei vielä niin usein estä reitille pääsyä. Nyt meillä kävi onni ja päästiin alueelle (kuulemma tunnin päästä meidän lähdöstä uusia ihmisiä ei enää reitille päästetty tuulen vuoksi). Siitä alkoi sitten patikointi huikeissa maisemissa! Väkeä tuolla oli runsaasti, mutta ei kuitenkaan häiritsevän paljon, olin varautunut paljon pahempaan, kun liput oli loppuunmyyty. Eli hyvin pystyi myös nauttimaan maisemista ja etenemään omaan tahtiin. Mitään ruokapaikkoja tuolla ei ole, joten vettä, eväitä ja tietysti hyvät kengät ja säänmukaiset vaatteet on syytä varata mukaan.

InstagramCapture_0013fe80-0bfc-4d4f-b5f3-bc63589a2a2f

Itselleni tämä reissu jäi mieleen yhtenä Espanjan vaihdon upeimmista päivistä, joten varauksetta uskallan suositella reittiä kaikille alueelle eksyville, tai vaikka päiväretkeksi aurinkorannikolta! Ja liputkin on nettisivujen mukaan vielä ainakin tämän talven ilmaisia, ne pitää vain varata tästä ja lisää tietoa ja kuvia reitistä löytyy englanniksi tästä! Ja kiipeilijöille vinkkinä, tuolla menee tosi paljon reittejä, suosittelen selvittelemään, miten sinne pääsee kiipeilemään, oli meinaan aikamoiset maisemat!

Ja jos sää ei suosi pääsyä Caminitolle, kannattaa tsekata ajomatkan päässä sijaitseva Torcal de Antequera, hieno luonnonpuisto outoine kivimuodostelmineen, sinne me mentiin kun ei eka päästy Caminitolle!

InstagramCapture_727f734a-fc5e-4ef4-91fb-132cf07bdc9f

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Milli 30.12.2015 11:00

  Upeita maisemia siellä! Andalucia on hyvin tuttu paikka, mutta Kuninkaan polulla en olekaan käynyt.

  • Vastaa Laura 30.12.2015 22:01

   Suosittelen kyllä lämpimästi tuota paikkaa, mulle vaihto oli ensikosketus Andaluciaan ja sen kauneuteen ja toi caminiton reissu yks tuon tutustumisen huipentumista 🙂

 • Vastaa Pirkkoliisa Kunelius-Niskanen 27.1.2016 16:35

  Olipa kivan kompaktisti tietoa jutussasi, kiitos. Haaveilen huhtikuussa tuonne pääseväni. Korkeanpaikankammo voi hidastaa, mutta järjellä mennään…
  Viime huhtikuussa kiivettiin 8 km Teidelle, upeaa! Multa jäi huiputtamatta, loppu kunto, mieheni sai homman haltuun. Oletko nähnyt/käynyt Segura de la Sierran? Upea paikka!
  terveisin Pirkkoliisa

  • Vastaa Laura 4.2.2016 09:16

   Moi! Tuo ei olekkaan tuttu paikka, googlailin ja näyttää upealta! Ja tuonne uskaltaa kyllä lähteä, vaikka korkeanpaikankammo ja vähän heikompi kunto olisikin, polku on loistavassa kunnossa ja hulppeista maisemista huolimatta tuolta ei kyllä pääse tippumaan millään ilmeellä, sen verran korkeat aidat on ympärillä kokoajan!

  Jätä vastaus