Pallontallaajat.net
Valikko

Millainen reissaaja olen?

Moi!

Terveisiä Suomussalmelta tujakoista yli -30C:n pakkasista! Piti lähteä tosiaan tämän viikon aikana tekemään vaikka minkämoisia seikkailuja Kainuun luontoon, mutta tuo pakkanen vähän nyt pisti suunnitelmat uusiksi, sillä vaikka mielestäni taitava kerrospukeutuja olenkin, ei tuolla pakkasella paljon vaeltelemaan lähdetä ainakaan mun varusteilla. Täällä mummulan pirtissä istuessa oonkin sitten ehtinyt haaveilla vaikka ja mistä reissuista ja pohdiskella sitä, millainen matkaaja oikeastaan olen, ja millaisista reissuista juuri mä pidän. Ajattelinkin nyt jakaa osan ajatuksista teille.

Täällä pohjoisissa, kirjaimellisesti keskellä ei-mitään olessani olen taas huomannut sen, minkä oikeestaan aina huomaan täällä lomaillessa. Kaipaan tekemistä ja ihmisiä ympärilleni, niin arjessa kuin reissussakin. Rakastan kaunista luontoa yli kaiken, mutta sekään ei rentoututa, jos ei ole tekemistä. Kun pääsen esimerkiksi vaeltamaan, melomaan tai muuten liikkumaan luonnossa, mielellään vielä hyvässä seurassa, mieli lepää, mutta pelkkä mökillä makoilu ja lumihommien tekeminen ei riitä. En suinkaan rentoudu yksin ollessani eläessäni ilman kelloa, vaan parhaiten rentoudun kokeilemalla uusia juttuja, reissaamalla, tapaamalla ystäviä ja viettämällä laatuaikaa kavereiden kanssa.

P1120472

Helteessä tuli rehkittyä 740 porrasta Peñon de Guatapén huipulle Kolumbiassa.

Tykkään mennä ja matkustaa paljon myös yksin, mutta se ei suinkaan johdu siitä, että nauttisin yksinolosta mitenkään hurjasti, vaan lähinnä siitä, että yksin ollessaan on helpompi tutustua uusiin ihmisiin ja toisaalta hulluimmatkin ideat voi toteuttaa lyhyellä aikataululla, kun ei tarvitse huomioida toista ihmistä – tavallaan olen siis äärimmäisen itsekäs matkaaja. Yksin ollessaan tulee myös ehkä useammin poistuttua omalta mukavuusalueelta ja niin päädyttyä ties minkälaisiin seikkailuihin. Toisaalta kuitenkin tykkään jakaa kokemukset ja reissun pohjanoteeraukset ja huippuhetket jonkun kanssa, joten hyvien ystävien kanssa reissut ovat usein niitä ihan parhaita!

P5290615

En nauttinut kamelien selässä ratsastamisesta, mutta se oli kokemuksena ja seikkailuna juuri oiva, enkä vaihtaisi sitä pois mistään hinnasta!

Liika on kuitenkin liikaa, myös ihmisissä, niin paljon kuin kaipaankin toisten seuraa ja nautin ihmisten seurasta. En oikeastaan juurikaan nauti kaupunkilomista pidemmän päälle. Lyhyt viikonloppureissu on mukava tehdä kaupungin hälyyn, mutta pidemmällä reissulla suuntaan mieluummin luontoon ja pieniin kyliin, joissa väkeä on vähemmän kuin kaupungin kiireisillä kaduilla ja ruuhkaisissa nähtävyyksissä. Kaupungin häly, ihmisten tarkkailu, kaupat, museot ja hienot rakennukset jaksavat kiinnostaa päivän tai pari, mutta sitten kaipaan jo jotain muuta.

PC300057

Kolumbiassa kauniin vesiputouksen luokse pääseminen vaati vähän kiipeilyä, mutta se oli sen arvoista 🙂

Lyhyesti siis minä kaipaan tekemistä, seikkailuja ja vauhtia myös reissussa. Millaisia reissaajia te olette? Viihdyttekö rannalla tuntitolkulla tai haahuillen uuden kaupungin kaduilla päiviä, vai onko siellä muita, joiden unelmareissussa edetään nopealla temmolla ja suunnitellaan tekemisiä jo etukäteen?

Lopuksi vielä Kilroyn testin tulos, joka musta oli aikas osuva, varsinkin kun Keniaan lähtöön on enää 46 päivää! Täältä pääset testaamaan itsesi!

tulos

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus