Pallontallaajat.net
Valikko

Turvallisesti perillä Keniassa

Moi!

Kuvien lisääminen tällä netin nopeudella näyttää olevan silkka mahdottomuus ja aika vähän niitä on vielä tullut napsittuakaan, joten nyt lähes kuvatonta kuulumisvirtaa ja pikainen päivitys siitä, mitä ensimmäisten päivien aikana onkaan ehtinyt sattua ja tapahtua!

Päästiin siis tänne turvallisesti (mutta ei suinkaan ilman säätöä) jo pari päivää sitten maanantaina. Lähdettiin sunnuntaina liikenteeseen Tampereelta heti aamusta edellisillan loistavien tuparipippaloiden, viime hetken stressipakkailujen ja jäähyväisitkujen takia lyhyiksi jääneillä yöunilla. Helsinki-Vantaalta napattiin kone kohti Amsterdamia, jossa vietettiin sitten useampi tunti vaihtoyhteyttä odotellessa. Toisilla tytöillä oli lento Helsingistä vasta myöhemmin iltapäivällä tuohon samaan Nairobin koneeseen, mutta me oltiin Emilian kanssa haluttu varmistaa, että ehditään syödä rauhassa ja vähän jalotella lentojen välissä ja lopulta kävikin niin, että myöhemmällä koneella tulleet eivät tiukan vaihtoajan takia ehtineetkään tuohon yhteyteen ja saatiin Emilian kanssa seuraa tänne Kisumuun vasta eilen, kun saatiin koko 7 hengen porukka kasaan,

Nairobiin päästiin kätevästi Damista yölennolla, jossa sain nukuttuakin ihan kohtuullisesti. Nairobiin päästessä ilmassa oli kuitenkin pientä säätöä, koska ei yhtään tajuttu, että laukut pitää itse tsekata Kisumun lennolle, vaan oletettiin, että ne olisi Helsingissä tsekattu koko matkalle, koska lipussa niin luki. Mentiin siis muina miehinä rauhaksiin viisumi- ja passitarkastuksien läpi suoraan kotimaanlentojen terminaaliin, kunnes toisessa turvatarkastusjonossa aloin ihmetellä, kun samoilla lennoilla ollut mies raahasi selvästi ruumakokoisia laukkuja mukanaan. Kysäisin sitten asiasta ja niin lähdettiin sitten kiireesti juoksemaan henkilökunnan ovien kautta laukkuja edellisestä terminaalista, jossa ne yksinään pyöri hihnalla ympyrää eksyneen näköisinä.

Nairobi-Kisumu koneessa oltiinkin sitten yhtä surffaripoikaa lukuunottamatta ainoat länsimaalaisennäköiset ihmiset ja lentokentältä poistumisen jälkeen ollaan törmätty ehkä yhden käden sormilla laskettavaan määrään turisteja eli huomiota on riittänyt, tosin tähän asti ihan hyvässä hengessä, eikä ahdistua ole tarvinnut liiaksi. Ennen kämpille pääsyä Kisumun kentällä hämmennystä herätti kuitenkin vielä se, että lupauksista huolimatta meitä ei näkynyt olevan kukaan vastassa ja eihän meillä ollut mitään muita yhteystietoja mukana kuin majapaikan nimi. Hankittiin siinä sitten heti sim-korttia, että saatiin yliopistoon yhteys ja tuntien edestakaisen viestittelyn ja soittelun jälkeen lopulta ainoa vastaus oli, että ottakaa taksi majapaikkaan. Tiukan tinkimisen jälkeen saatiin taksi ja alettiin asettua taloksi.

Meillä on täällä koko porukalle kaksi huoneistoa ja yhteensä neljä makkaria, joten jaetaan iloisesti parisängyt kaikki yhtä lukuunottamatta. Keittiökin löytyy molemmista kämpistä ja pöydällä juoksevista ötököistä saa mukavan luontaisen proteiinilisän ruokaan. Siivooja käy kerran päivässä, joten voinee olla, että sitten Suomessa en enää edes osaa tiskata, hups. Latailen kuvia täältäkin sitten kun netti toimii vähän paremmin, mutta eipä tää kovin kummoinen ole kovaan hintaansa nähden, mutta ihan viihtyisä ja hyvällä ja turvallisella sijainnilla.

Viime päivinä ollaankin sitten tutustuttu jalkaisin lähiseutuihin. Pari supermarkettia ollaan jo löydetty ja kaupasta näyttää löytyvän lähes kaikki, mitä kaivata voi, tosin tietyistä asioista saa maksaa ihan poskettomia hintoja, kun yleinen hintataso on selvästi Suomea matalampi. Voipaketti maksoi yli vitosen, mutta hedelmiä saatiin samalla hinnalla koko viikon tarpeisiin. Hedelmä- ja vihannestorilta ollaan haettu ihania tuoreita hedelmiä, mutta tinkimisessä on vielä oppimisen varaa, oli meinaan aika reilusti turistilisää hinnoissa… Mutta eipä ne hinnat silti paljon sureta, tulee varmasti kyllä hedelmiä syötyä reissun aikana ihan urakalla.

Tänään metsästettiin sitten hotellia, jossa olisi uima-allas vapaa-ajan hengailua varten ja sattumalta vihdoin törmättiin hotellin aulassa meidän vaihtoa järjestelevään opettajaan, jonka kanssa sovittiin heti treffit. Saatiin listausta tulevista harkkapaikoista, ja ne kuullostaa tosi hyvältä. Mulla lienee luvassa ainakin terveyskeskuksessa, leskien ja orpolasten kodissa ja äitiysklinikalla työskentelyä, eli just sitä mitä halusinkin! Lisäksi joustovaraa tuntui olevan moneen suuntaan, eli luulen, että tästä tulee vallan loistava setti, varsinkin kun lomiakin oli harkkojen välissä ihan mukavasti. Palataan näihin sitten, kun paperilla olevat suunnitelmat konkretisoituu edes vähän.

Mutta nyt nukkumaan, palaillaan ensi kerralla toivottavasti myös kuvien kera!

Ja ps. Vatsan kanssa ei vielä ongelmia ja muutenkin terveenä on pysytty, kun se on selvästi kaikkien eka kysymys 😀

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Miia 24.2.2016 21:15

  Kuulostaa jännittävältä säädöltä hetki alkuun. Luulen et tää reissu antaa vielä vähän enemmän sulle kun Espanja

  • Vastaa Laura 2.3.2016 15:24

   Täällä on kyllä riittäny säätöö joka sormelle ja päivälle 😀 Eiköhän täältä aina jotain uutta jää käteen ja snao kaikille töihin terkkuja Keniasta! 🙂

 • Vastaa Sannasi 26.2.2016 07:13

  Siis noi harkkapaikat kuulostaa tosi mielenkiintosilta! Pääsispä jo iteki harkkaan 😀 Tsemppiä mussukka, kyttäilen blogia jatkuvasti!!

  • Vastaa Laura 2.3.2016 15:23

   Jep, koitan tässä joku päivä runoilla lisääkin harkasta, kun nyt on ekassa paikassa jo pari päivää takana 🙂 Tällä netillä vaan tää blogin päivittely on vähän tuskasta 😀

  Jätä vastaus