Pallontallaajat.net
Valikko

Ensimmäisten viikkojen tarinoita Keniasta

Heippa kamut!

Lupasin kertoilla teille vielä tänä viikonloppuna ihan tavallisiakin kuulumisia täältä, mutta tässä kuumuudessa johdonmukaisen tekstin muodostaminen tuntuu ihan mahdottomalta, joten tässä muuta yksittäinen kuuluminen, tarina ja hassu huomio viime viikoilta kerra random-kuvien, olkaatte hyvät!

DSC_0335 v

Ensimmäinen kertomus ja fakta: täällä pankkiautomaatit syö ruuakseen suomalaisia pankkikortteja, myös mun debit-kortin. Ja kun sitä käy pankista kyselemässä, vastaus on, että soitellaan, jos se jossain tulee vastaan. Siis tulee sattumalta vastaan? Eikö täällä tyhjennetä pankkiautomaatteja lukituista korteista vai vaelteleeko ne kortit muuten vaan missä sattuu? Kuullostaa kovin pätevältä toiminnalta, eikö? Suljin sitten varmuuden vuoksi tietty kortin, että jos se ei sattumalta päädykkään pankkiin ja eipä paljon johdonmukaisempaa ollut suomalaisenkaan pankin toiminta, kattellaan saanko vielä uuden kortin tänne tän reissun aikana…

DSC_0526

Seuraavana viikon itsetutkiskelun tulos: minä en taidakkaan olla kovinkaan pessimisti, koska kenialaisten mukaan on aina hyvä olla varalla pari ekstralasta, jos joku sattuu kuolemaan. Eipä olisi tämmöiselle ikuisuusmurehtijallekkaan tullut mieleen viedä asiaa noin pitkälle. Ja kun kehuin vauvoja neuvolassa söpöiksi, vastaus oli, että no olisihan se huolestuttavaa, jos sun ikäsellä naisella ei vauvakuume herää, että miten ihmeessä ylipäätään oon näin vanha ja vieläkin lapseton! Ja mikä vielä järkympää, kerroin myös, että Suomessa ehkäisy on usein myös miehen toive, eikä mun henkilökohtaisen kokemuksen perusteella suomalaiset miehet (eikä naisetkaan) halua kovinkaan usein yli viittä lasta

Ja sitten lisää faktoja: porot on satuolentoja. En tiedä vakuuttiko edes mun googlaama kuva ohjaajaani siitä, että kyllä niitä ihan oikeesti on olemassa.

DSC_0518

Fakta kolme, jalkapallo on aina toimiva lahja lapsille!

Ja sitten only in Kenya-juttuja: On ihan ok mennä liikenneruuhkassa paikallisella moottoripyörällä rokotekylmälaukut molemmissa käsissä pitämättä mistään kiinni hakemaan vähän lisää rokotteita, vähän ehkä vaan tuo matka kuumotti. Tai no kuumottaa muutenkin tää liikenne. Muunmuassa se, että jopa mun pää osuu joskus pikkubussissa kattoon ja tuktuk-kyydissä pikkutiellä tulee valtava ikävä urheilurintsikoita ja turvavöitä. Ja niin, yhteen mun silmin kolmen hengen tuktukkiin mahtuu hyvin seitsemän suomalaista tyttöä ja kaksi paikallista ja moottoripyörän selkään menee helposti koko perhe, vauvalla sentään viltti suojana, jos jotain sattuu…

DSC_0368

Kasvoilta paistaa luottamus paikallista liikennesysteemiä kohtaan. No mutta ainakin mäkin tiedän nyt miltä tuntuu, kun pää kolisee kattoon 😀

Ja melkein viimeisimpänä tarinana, sen jälkeen kun oltiin esimerkiksi vaihdettu pankissa rahaa noin kolme tuntia, istuttu töissä tuntitolkulla tekemättä mitään ja muutenkin joka paikassa vaan odotettu ja odotettu, meille kerrottiin, että Kenia on varsin moderni maa, että esim. Tansaniassa on vielä sitä aitoa Afrikan henkeä, eikä kiire mihinkään niinkuin täällä Keniassa… Että sitä Tansaniaa odotellessa, voi olla mun hermoilla aikamoista 😀

DSC_0361

Ja sitten se viimeinen vihje viitaten edeltävään kuvaan: Kun Kenian aurinko paistaa, ei suomalaista ihoa suojaa mikään suojakerroin ja t-paidan läpi voi vallan mainiosti palaa. Hups. Ja hämähäkit ennustaa sadetta ja sateella ei tarvitse tulla välttämättä töihin, koska onhan se nyt mukavampi sisällä odottaa aurinkoa, vaikka suomalainen sielu toki mieluusti liikkuu sateen aikaan, kun lämpötila ehkä tuurilla tippuu alle 30 asteen.

DSC_0494 pieni

Että sellaista tähän lauantai-iltaan, mitäs teille sinne Suomeen?

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus