Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Tosielämän avara luonto: Safarilla Maasai Maralla - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Tosielämän avara luonto: Safarilla Maasai Maralla

Moikka!

Takana on ihan sanoinkuvaamattoman mahtava viikonloppu, laittakaa tekin siis nyt soimaan wakawakat ja leijonakuningas-soundtrack, niin pääsette tunnelmaan! Me meinaan vietettiin pitkä viikonloppu Kenian ja oikeastaan koko Afrikan THE kansallispuistossa, eli Maasai tai Masai Maralla, ihan miten nimen nyt haluaakaan muotoilla. Koko viikonloppu oli yhtä eläintykitystä ja avaran luonnon livejaksoa, en ois ikinä uskonu, että maailmassa on oikeesti paikka, jossa törmää noin moneen eläimeen ilman, että eläimet on mihinkään kahlittuna tai lukittuna.

P3130415P3130431

Reissun meille järjesti Victoria Wilderness tours and travels ja oppaana toimi Michael, joka on aikanaan asunut vuoden Suomessa, eli tultiin vallan loistavasti toimeen, kiitos vaan edellisille vaihtareille suosituksesta, jos tätä luette! Hintaa kolmen päivän ja kahden yön reissulle tuli kaikkine kuluineen vajaa 400e naama ja voin lämpimästi kyllä suositella olemaan tuonne yhteydessä, jos Kisumuun päin eksytte, oli kaikin puolin hyvin järkätty reissu. Saman firman kautta lähdetään myös parin viikon päästä trekkailemaan gorilloita Ugandaan!

P3130422

Piipahdettiin myös Tansanian Serengetin puolella, ei ollut meinaan turhan tarkkaan valvottu tuo raja ainakaan täällä, tässä siis rajapyykki kansallispuistojen välillä…

Mutta nyt Maasai Maralle. Ensin se pakollinen listaus bongatuista eläimistä, eli nähtiin viikonlopun aikana muistikuvieni mukaan ainakin jonkin sortin apinoita, leijonia (pentujakin!), norsuja (myös pikkunorsuja!), gnuita, antilooppeja, hyeenoja, seeproja, mangusteja, kirahveja, sarvikuono, gepardi, virtahepoja, liskoja ja varmaan satoja erilaisia lintuja ja jotain eläimiä, mitä en edes nyt muista, ainakin paljon semmosia isoja elukoita, oiskohan olleet puhveleita. Nähtävää riitti ja eläimet oli kuumasta säästä huolimatta yllättävän paljon liikenteessä ja joka nurkan takaa löytyi uusi lauma erilaisia elukoita. Myös maisemat oli ihan hurjan hienoja, savannia, kuvauksellisia puita, laakeita kukkuloita ja mäkiä ja melko kuivana kiemurtelevia jokia ja pieniä metsikköalueita.

P3130397DSC_0599DSC_0685

Ihan ilman seikkailuja ei reissusta myöskään selvitty. Puistoon mennessä jäätiin jumiin mutalammikkoon, mutta saatiin auto sieltä ylös maasai-miesten naureskellessa sivussa meidän työntäessä autoa. Saatiin myös todella tuntea, mitä tarkoittaa afrikkalainen hieronta, eli nautiskella kyydistä varsin pomppuisilla, kuoppaisilla, kapeilla ja huonokuntoisilla teillä luonnonpuistossa ja sen ulkopuolellakin… Jännin keissi kuitenkin sattui lähellä Tansanian rajaa, kun tienvarresta hyppäsi kyytiin kolme aseistautunutta miestä, joita ei paljon englannin puhuminen kiinnostanut. Lopulta he kuitenkin vain halusivat kyydin rajajoelle ja näyttivät vielä virtahepojakin kyydistä kiitokseksi, mutta kyllä meinas pissat tulla housuun, kun miehet puhuivat swahilia ja meillä ei ollu mitään tietoa, mitä armeijamiehet meinasivat ja miksi ne autoon tulivat.

P3110116

Majoitus meille oli järkätty aivan luonnonpuiston rajalla olevasta lodgesta, jossa majoituimme neljän hengen “telttoihin”, eli taloihin, joiden seinät vaan oli telttakankaasta. Tuolla syötiin myös ruuat ja yöllä ihailtiin ihan valtavan upeaa tähtitaivasta ja linnunrataa, kun valosaastetta ei ympärillä ollut yhtään.

Nyt vielä muutama eläinkuva ja sitten hipsin lepäämään, kyllä vaan kummasti autossa istuminen ja eläinten katselukin käy voimille!

P3110139 P3120270 P3120284 P3120338 P3120366 P3130393 P3130401 P3130428

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

13 Kommentit

 • Vastaa Essi 13.3.2016 20:44

  Jos jostakin oon kateellinen, nii tästä – ihan huikeeta!!!

  • Vastaa Laura 14.3.2016 18:54

   Syytäkin olla, oli meinaan aikasmoisen helmi reissu 😉 Mutta lähden anytime uudestaan sun kanssa!

   • Vastaa Essi 16.3.2016 17:03

    Joo mennään! Tansania vaikka seuraavalla kerralla?

 • Vastaa Hanna 13.3.2016 22:05

  ” jotain eläimiä, mitä en edes nyt muista, ainakin paljon semmosia isoja elukoita, oiskohan olleet puhveleita”

  Tykkäsin tästä lauseesta! Mutta vieläkin kaipaisin sitä infraa, ja niistä “nurkista” oisit myös voinut ottaa kuvia, niin olisimme nähneet myös afrikkalaista asutusta.

  Tosi kivoja kuvia elukoista.

  Hanna kuittaa

  • Vastaa Laura 14.3.2016 18:54

   Kiitos kommentista taas “Hanna” 😀 Toi postaus on työn alla, usko pois! Ei vaan oo kauheen helppo ottaa kuvia kadulla, kun tarvii vahdata, ettei kamera lähde juoksemaan kädestä, mutta nyt on jo kuvia sähkötolpistakin, koitan tällä viikolla saada ne tänne :))

 • Vastaa Heini 15.3.2016 10:37

  Mahtavaa kun livenä pääset nauttiin näistä maisemista ja eläimistä, me kattellaan avaraa luontoa sohvalta käsin irppareita napostellen. Olisin mukanasi ilomielin ja kokemuksesi on ihan omaa luokkaa, ei tätä monikaan koe 🙂 halauksia muru <3

  • Vastaa Laura 17.3.2016 21:48

   Jep, kyllä saa olla kiitollinen, että tämmöstä pääsee kokemaan, kattellaan sit syksyllä yhdessä avaraa luontoo niin näytän kaikki tutut paikat :)) terkkuja Suomeen!

 • Vastaa kaj 15.3.2016 15:56

  Näköjään hinnat hieman noussut. 2011 oli 4 päivän reissu vielä paikan päällä Nairobissa varattuna 300€.

  • Vastaa Laura 15.3.2016 16:15

   Voi olla, että tuollakin hinnalla olisi reissu järjestynyt, nyt itse reissu maksoi meille siis vajaa 350e ja päälle tipit ja muutama suklaapatukka ym. luksusjuttu reissun päällä. Ja Nairobissa varmasti on vielä enemmän reissunjärjestäjiä kuin Kisumussa niin hintakilpailukin lienee kovempaa, me haluttiin tällä kertaa maksaa vähän ekstraa vain omalle porukalle suunnatusta reissusta varmasti luotettavalla matkanjärjestäjällä 🙂

 • Vastaa Salla 16.3.2016 18:53

  En kestä näitä kirahvivirtahepoja! Päivän luontobongaus Tampereella: leppäkerttu. Jos lennähdän pikapikaa teidän messiin Ugandaan, kamalan kuumeen oot aiheuttanut…

  • Vastaa Laura 17.3.2016 21:49

   Että ihan leppäkerttu, kyllä kelpaa siellä 😀 eiku lentoja varaan, sä oot aina tervetullut 🙂

 • Vastaa Tuulia 17.3.2016 20:45

  Upeita kuvia! Toi leijona loikoilemassa on tosi hieno. Mä olisin kyllä saanu hermoromahduksen siinä kohtaa ku ne miehet hyppäs kyytiin :O. Täällä luin ääneen ja kiljuin Ellalle ja Iidalle kauhusta 😀

  • Vastaa Laura 17.3.2016 21:50

   Kiitos ja joo, ei ollu meilläkään hermoromahdus kaukana, kun ei ollu mitään käryä mitä tapahtuu ja miks otettiin ne miehet kyytiin :Dd terkkuja koko porukalle!

  Jätä vastaus