Pallontallaajat.net
Valikko

Miltä näyttää työmatka Kisumussa?

Heippa!

Nyt toivepostausta kehiin, eli pääsette mukaan mun työmatkalle kotiportilta Lumumba Health Centerille. Napsin viime viikolla kuvia työmatkalta ja toivottavasti näistä nyt sitten välittyy vähän kuvaa siitä, miltä täällä kaupungilla näyttää! Kuvat on napsittu kamera puoliksi laukun suojissa, koska vaikka täällä varsin turvallinen olo onkin kaupungilla kulkiessa, keskittyminen liikenteeseen, kuvaamiseen ja laukun vahtaamiseen samaan aikaan oli vähän haaste 😀

P3140433 P3140434

Lähdetään liikenteeseen meidän kotiportilta. Meillä on siis kämppä 24/7 vartioidusta kerrostalosta, joka on varmasti paremmin rakennettu ja ylläpidetty kun 99% kenialaisten asunnoista ja taloista. Noista ylläolevista porteista lähdetään siis aina liikenteeseen ja näkymä on tuon alemman kuvan mukainen. Asfaltoitu tie ja toinen samanmoisen leveä kaistele hiekkatietä kävelijöille ja tuolla risteyksessä puun alla jonkinmoinen ulkoilmamopo- ja pyöräkorjaamo.

P3140438

Tien päässä tulee sitten vastaan tuktukien ja bodabodien kokoontumispaikka, eli tästä saadaan aina napattua kulkuneuvo, jos täytyy lähteä jonnekkin vähän kauemmaksi. Tuktukit on noita mopoauton näköisiä kolmipyöräisiä virityksiä, joihin meijän koko seitsemän hengen porukkakin mahtuu ahtamalla kyytiin enemmän tai vähemmän turvallisesti… Bodabodilla täällä meinataan sitten paikallisia moottoripyörä- ja mopotakseja, joiden kyytiin myös menee sujuvasti koko perhe tai vaikka sohva, me tosin ollaan tyydytty enintään kahden ihmisen ahtamiseen yhden kyytiin. Kypäriä täällä ei näy, kuten arvata saattaa ja ilmeisesti minkäänmoista ajokorttia ei rattiin pääsemiseksi vaadita. Hinnoittelu toimii periaatteella paikallisten hinta, tummaihoisten turistien hinta ja sitten korkein, eli meidän mzungujen hinta. Tinkiä täytyy ja ottaa etukäteen selvää, että mitä kyydin pitäisi maksaa, ettei ihan ylilyöntejä tule maksettua.

P3140440 P3150480P3150477

Seuraavaksi matka jatkuu vihannestorin läpi. Täällä käydään ostamassa melkein kaikki ruuat, melkeinpä vaan kylmätavarat, leipä ja muutamat länsimaalaiset hienostelut, kuten suklaat haetaan supermarketista. Täällä saa ja joutuu hinnoista aina neuvottelemaan, joten väsyneenä ei ostoksille auta lähteä. Suurin osa myyjistä on kuitenkin vallan ystävällisiä ja meilläkin on jo muutama vakkarimyyjä, joilta saadaan tavallisimmat jutut reiluun hintaan. Työmatkalla kuitenkin vaan pingotaan lyhintä tietä torin poikki.

P3150473P3140449

Matka jatkuu bussiaseman läpi, jossa matatut eli pikkubussit ja tavalliset pitkänmatkan bussit hengailevat sulassa sovussa pyörien, mopojen, tuktukien, autojen, eläinten, kojujen ja valtavien ihmismassojen seassa. Täällä saa pitää silmänsä auki, ettei kävele jonkun tai jonkin alle tai astu vahingossa viemäriin, jonka päällä ei aina ole tuollaista alimmassa kuvassa kulmassa näkyvää ritilää. Ja luulen ihan vilpittömästi, että täältä saa kyydin ihan mihin vaan, tosin täytyy muistaa, että toisinkuin suomalaiset paikallisbussit, täällä matatut eivät suinkaan kulje aikataulun mukaan, vaan liikkeelle lähdetään vasta kun auto on täynnä.

P3140451 P3140454 P3140460

Loppumatka kuljetaankin sitten tien viertä ensin yhden ostoskeskuksen ja hotellin välistä ja sitten alemman kuvan näköisen asuinalueen poikki ja sitten ollaankin jo perillä. Helteestä riippuen matkaan menee 15-25minuuttia ja tuossa kyllä näkee aina jos jonkinmoista tallaajaa ja kauppiasta.

DSC_0380

Ja vielä loppukevennyksenä allaoleva kuva, kun joku kysyi, näkyykö täällä Suomesta tuttuja brändejä. Cocacola on täälläkin kaikkialla, mutta mainonta on vähän erilaista, ei ehkä menis Suomen terveysviranomaisilta läpi tämä mainos…

P3150468

Miltä näyttää Kisumu teidän silmään? Yllättikö kuvat jollain tapaa, vai näyttikö siltä miltä odotittekin? Ja hei, muutenkin postaustoiveita saa esittää, niin toteuttelen niitä sitten parhaani mukaan! 🙂

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

 • Vastaa Matti 19.3.2016 20:46

  Kivasti on johtoa ilmassa! Ajattelin että paikka näyttäis hieman enemmän oikealta kaupungilta, eikä tuollaiselta kylä-yhteisöltä. Onko siellä

  Toiveita kun pyysit niin saisko jakelumuuntajasta kuvaa. Se on semmonen pönikkä tolpan päässä, josta menee paksuja ja vähän ohuempia johtoja.

  • Vastaa Laura 22.3.2016 16:29

   Kyllä tuolla keskustassa vähän enemmän kaupungiltakin näyttää kun näissä kuvissa, pitää koittaa sieltäkin suunnalta napsia kuvia, ettette luule, että ihan puskassa asun, on tää kuitenkin vallan iso kaupunki! Katotaan jos löydän tommosen niin koitan johonkin postaukseen laittaa kuvan! 😀

  Jätä vastaus