Pallontallaajat.net
Valikko

Pääsiäistunnelmia Mombasan Diani Beachilta

Moikka!

Mun ja Emilian pääsiäinen vierähti mukavasti Mombasan kuuman kostean auringon alla lomaillen. Oli muuten vallan loistava muutaman päivän breikki töistä ja Kisumun kaupunkikaaoksesta, varsinkin kun alkuperäisistä suunnitelmista poiketen jätettiin Mombasan kiireisen ja sekavan tuntuisen keskustan koluaminen välistä ja suunnattiin suoraan kohti Diani Beachia rentoutumaan koko viikonlopuksi.

P3250549

Reissuun lähdettiin torstai-iltana yöbussilla täältä Kisumusta ja matka Mombasaan taittui ihan mukavasti 18euron hintaansa nähden. Muutama tunti oltiin afrikkalaiseen tapaan myöhässä ja autossa pauhasi ysärihitit täysillä läpi yön, mutta kyllä siellä bussissa sen yhden yön vietti. Mombasan bussiasemalla saatiin heti tuhat tuktuk-kuskia kirjaimellisesti iholle ja rinkkakin meinasi lähteä kävelylle ihan muiden kuin meidän matkaan, mutta bussikuskin avulla löydettiin luotettava kuski, joka vei meidät parin tunnin tuktuk-ajelun päässä sijaitsevalle Diani Beachille, joka lienee Mombasan tunnetuin rantakohde. Tuosta köröttelystä ja matkalle osuneesta lautasta pulitettiin yhteensä n. 15 euroa, mikä ilmeisesti oli kerrankin ihan asiallinen hinta matkasta.

P3250551P3270586

Pienen harhailun jälkeen löydettiin meidän hostelli, joka osoittautui vallan mainioksi paikaksi, ei pettänyt lonely planet ja booking.comin suositukset tällä kertaa. Mukava uima-allas, hyvä sijainti lähellä rantaa, mutta sopivan kaukana Diani Beachin keskustasta vähän rauhallisemmalla alueella ja kohtuullinen hinta takasivat, että viihdyttiin tuolla South Coast Backpackerseilla mainiosti tuo pari yötä. Ainoana miinuksena voisi sanoa yöt läpeensä jatkuneet bileet, joiden melu kuului kovasti huoneeseen ja hieman epäsiistit punkat ja rikkinäiset hyttysverkot, mutta onneksi mukana oli korvatulpat, teippiä ja oma silkkimakuupussi, eli ei tässä valittamaan auta ruveta. Oli myös hassua pitkästä aikaa olla ympäristössä, jossa kaikki muutkin on länkkäreitä, kyllä taitaa olla silmällä tottumista kun pääsee Suomeen.

P3260564

Päivät vietettiin rennosti rannalla kävellen, suppaillen (10e/tunti), auringosta nauttien ja kuvia räpsien. Ihan rauhassa tuollakaan rannalla ei saanut olla, kun kaiken maailman kaupustelijoita tuntui ilmestyvän vähän joka välistä, mutta eipä tuo paljon tunnelmaa pilannut, kun aurinko paistoi ja muuten oli hyvä fiilis. Suppailuun tuolla on parasta aikaa ehdottomasti aamupäivä, koska iltapäivällä vuorovesien myötä tuulet yltyy kovastikkin ja itseasiassa ekana iltana meinattiin jäädä vuoroveden jalkoihin, kun ei tajuttu lähteä ajoissa hostellia kohti ja vesi nousi jo kovaa vauhtia kohti rantakivikkoa, kun me kahlattiin eteenpäin. Ja varoituksen sana, suppailussa kovin helposti polttaa jalkapöytänsä, kun merivesi huuhtoo ne vaivalla levitetyt viidenkympin suojakertoimen aurinkorasvat ja sitten  on meinaan jalat kipeet.

P3260576

Mä kävin myös kokeilemassa elämäni ensimmäistä kertaa windsurfingia, oli ihan superhauskaa! Kuvia tästä kahden tunnin kaatuilusta ja sähläilystä ei valitettavasti ole, mutta suosittelen lämmöllä kyllä kokeilemaan lajia, jo ekan tunnin aikana pääsin laudalle ja vähän eteenkinpäin ja siitä huolimatta, että tunnin jälkeen sormenpäät oli verillä purjeen ylöskiskomisesta, polvet ruhjeilla laudalle kipuamisesta ja kaikki mahdolliset reiät täynnä suolavettä, nautin kyllä suunnattomasti taas tuollaisen uuden jutun testailusta ja sainpa taas ottaa yhden jutun pois kokeiltavien asioiden listalta. 2 tunnin kokeilun järkkäsin H2O Extreme Diani Beachin kautta ja homma kyllä toimi hyvin ja opettaja oli tosi mukava. Lisäksi tuon paikan vieressä olevasta hotellista sai parhaita hamppareita ikinä!

Kotimatka hoidettiin sitten pitkän kaavan mukaan junailemalla Mombasasta ensin Nairobiin ja siitä autolla kohti Kisumua, mutta siitä kirjoittelen ihan oman postauksen, oli meinaan aikamoinen kokemus tuo kenialainen junamatka! Palaillaan!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

1 kommentti

  • Vastaa Heini 1.4.2016 08:33

    Vau 🙂 windsurffausta haluaisin kyllä kans kokeilla…kuullostaa senverran Mustien harrastukselta. Mustelmat ja kaatuilut kuuluu juttuu 🙂 Ihanan pääsiäisen olette viettäneet, edellis viikon rankkuuden jälkeen, se on oikein. Oot muru rakas <3

  • Jätä vastaus