Pallontallaajat.net
Valikko

Menolippu Mombasasta eli junalla Mombasasta Nairobiin

Moro!

Alkuun pahoittelut blogihiljaisuudesta, meikä oli koko viime viikon kipeenä sängyn pohjalla ja paikallisen yksityissairaalan päivystyksen malariatestien näytettyä negatiivista sieltä ponnistettiin sitten sunnuntaina kohti Ugandaa, missä vietettiin tää viikko eli ruutuaika on kerrankin pysynyt minimissään. Palataan nyt kuitenkin vielä parin viikon taakse junamatkaan Mombasasta Nairobiin ennekuin saatte nauttia Ugandan maisemista ja gorillakuvista!

P3280634P3270590

Aloitetaan kertomalla kylmä tosiasia, että tuota junamatkaa ei kukaan täysjärkinen taloudellisista tai aikataulullisista syistä tee. Bussilla matka taittuu noin kolmasosahinnalla ja kolmasosa-ajassa, joten se lienee fiksuin vaihtoehto, jos ei ota väliä seikkailun kannalta. Paitsi että onhan tuo juna se ainoa Kenian toimiva junarata, joten eihän sitä nyt voi skipata! Liput voi ostaa etukäteen netistä, kuten me tehtiin, mutta fiksumpaa lienee ostaa ne asemalta, koska ainakin meidän matkustaessa junalla tyhjiä vaunuja oli reilusti yli puoli junaa ja liput on asemalta ostettuna vähän edullisemmat. Lisäksi meidän lippujen kanssa oli jotain hämminkiä, jostain syystä meidän oletettiin hakevan junaliput Nairobista, ei Mombasasta, ja ei lopulta saatu konkreettista lippua käteen missään vaiheessa, mutta eipä tuo ongelma ollut.

P3270617

Aikataulujen mukaan juna lähtee liikenteeseen Mombasasta ilta seitsemältä ja saapuu noin kymmeneltä aamulla Nairobiin. Totuus kuitenkin lienee vain äärimmäisen harvoin tuo ja lonely planet taisi mainita, että kannattaa varautua siihen, että matka voi kestää mitä tahansa tuon luvatun ja kolmen päivän väliltä. Oltiin siis varattu messiin reilusti vettä, naposteltavaa ja luettavaa, jotta aika kuluisi nopeammin, mutta lopulta lähdettiin liikenteeseen vain vajaa tunti aikataulusta jäljessä ja perille päästessä oltiin myöhässä “vain” kuutisen tuntia, eli saavuttiin perille neljän aikaan iltapäivällä. Matkalla pysähdyttiin oikeastaan vain kerran pidemmäksi aikaa, kun oltiin jo melkein perillä, kun kuulemma joku tavarajuna oli kaatunut edessä raiteilta.

P3270601

Ykkösluokan matkustajille kuuluu matkaan illallinen ja aamupala, jotka molemmat oli ihan ok. Ei mitään valtavan loistavaa ruokaa, mutta vallan syötävää ja täyttävää. Hytteihin ykkösluokassa kuuluu myös lavuaari, mutta eipä sieltä näyttänyt vettä tulevan, viereisessä vaunussa tosin vettä tuli satunnaisella paineella. Sängyt oli vanhat, hytit likaiset ja ötököitä löytyi vähän joka nurkasta, mutta kyllä tuo silti möykkytiellä menevän bussin voitti matkustusmukavuudessa.

P3270609

Ravintolavaunu, joka varmasti oli 50 vuotta sitten mitä upein!

P3280666

Yöllä maisemia ei luonnollisesti juuri näkynyt, mutta aamulla saatiin ihailla maisemia kun juna meni Tsavon kansallispuiston läpi. Kauniin luonnon lisäksi juna paineli myös Nairobia ympäröivien slummialueiden läpi, joten nähtiin vilaus myös sitä puolta Keniasta.

P3280659P3280639

Yhteenvetona, jos aikaa ja rahaa on, suosittelen kyllä junaa lämmöllä, oli semmonen kokemus kyllä meinaan ja VR:kin tuntuu tähän verrattuna ja tämän reissun jälkeen vallan luksukselta!

P3280644

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus