Pallontallaajat.net
Valikko

Reissusuunnitelmien kasailua

Moro!

Enää kolme kokonaista päivää jäljellä Kisumussa ja reissusuunnitelmat tarkentuu askel askeleelta. Sen sijaa, että suunnattaisiin suoraan vaihdosta kotiin, jäädään Emilian kanssa vielä melkein kolmeksi kuukaudeksi reissuun tänne Afrikan maalle. Nyt on täällä tiukat rinkan pakkailut ja viime hetken panikoinnit menossa ja kesäkuun alkuun asti on suunnitelmat laitettu kuntoon. Tässä Kenian ajalta julkaisemattomien kuvien kera meidän ensimmäisen kuukauden pläänit ja only god knows mihin sitten jatketaan.

P4040675P3110179

Ensimmäisenä suunnataan Ugandan rajan yli kohti Sipi Fallseja ja vietetään siellä pari päivää vesiputouksia tuijotellen ja full board-majoituksesta toivottavasti nauttien. Sieltä otetaan suunta Kampalaan, josta hypätään veneeseen ja suunnataan Banda Islandille keskelle Viktoria-järveä. Uida tuolla ei voi, mutta toivottavasti nautitaan rennosta rantalomailusta kuitenkin ja päästään kunnolla lepäämään. Sieltä ponkaistaan vielä Bugala Islandin kautta takaisin mantereelle ja lähdetään Ugandan läpi kohti Ruandaa, jossa ollaan vajaa viikko, tarkoituksena tutkia Kigalia ja sen lähimaastoja. Toukokuun lopulla ollaan sitten toivottavasti jo Tansanian puolella ja suunnataan viikoksi Likambaan, Arushan lähelle suomalaisen startup-yritys Duaran testimatkailijoiksi ja majoitutaan viikoksi paikallisen perheen luokse. Ihan vallan mainion kuuloinen konsepti, oon ihan superinnoissani tästä ideasta, toivottavasti on edes puoliksi yhtä mahtavaa kun mitä odotukset on! Tästä eteenpäin suunnitelmat onkin sitten vielä ihan auki, mutta tän hetkisen ajatuksen mukaan sompaillaan reittimme läpi Tansanian Malawiin, jossa ollaan ihan ajan kanssa ja sieltä suunnataan sitten jossain vaiheessa kohti Victoria Fallseja ja sieltä rauhaksiin junalla takaisin Tansaniaan ja loppulomasta Zanzibarille, josta meillä on elokuun alussa lennot takaisin Suomeen Nairobin ja Amsterdamin kautta.

P4050703

Pakkaamiset on vielä kovasti vaiheessa, mistä tätä tavaraa onkaan tän kolmen kuukauden aikana kertynyt näin paljon! Aika paljon tavaraa kuitenkin lahjotetaan tänne ja Siiri on jalosti luvannut viedä pienen paketin tavaraa Suomeen, joten eiköhän nuo tavarat rinkkaan mahdu. Ajattelin vielä postailla semmosen pakkaamispostauksenkin, että mitä tavaroita mukaan lähtee ja sitten reissun jälkeen pohtia, että mitä ihmettä ajattelin, kun raahasin niin paljon tavaraa mukanani ja mitä olisi ollut ehkä fiksua jättää rinkasta pois tai toisaalta ottaa messiin. Ja vikasta harkkapaikastakin pitäisi vielä kirjoitella ja ehkä jotain arkielämästä täällä ja tietty kaikki vinkit Kisumuun joskus tuleville ja kouluhommiakin pitäisi ehtiä tehdä ja pestä pyykkiä ja käydä vielä kerran kaikissa suosikkiravintoloissa ja mitä vielä, huhuh, miten tässä edes ehtii kaiken…

P3120218

Aika on täällä kyllä mennyt ihan hurjaa vauhtia, en edes itse tajua, mihin se on kadonnut, vastahan me tänne oikeesti tultiin! Vallan hyvällä mielellä kuitenkin olen reissuun lähdössä, vaikka vähän haikeetahan se on tälle porukalle sanoo heippoja ja kyllähän tuo reissukin jännittää, on se kuitenkin reilusti pidempi kun mun yksikään aiempi reppureissu, mutta eikö se niin oo, että parhaat jutut (ja reissut) alkaa siitä kun vähän astuu mukavuusalueensa ulkopuolelle!

P4050839

Ja loppuun vielä “Hannalle” se kuva jostain paikallisesta vallan turvallisen näjöisestä sähköhärpäkkeestä, en tiedä onko toi nyt sit muuntaja vai ei 😀

P4240041

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

3 Kommentit

 • Vastaa Jasmin 4.5.2016 13:03

  Kuulostaa ihan huisilta suunnitelmalta! 😀 Afrikka oli kovasti harkinnassa viime talvena kun mietittiin minne lähdetään kesäksi, mut meillä ei oikeestaan ollut mitään käsitystä mitä sieltä löytyy, minne kannattaa mennä, millaisella budjetilla siellä pärjää, pärjääkö ilman autoa ymv. Eli käytännössä oltiin ihan hukassa. Päädyttiin lähtemään väli-Amerikkaan eli Afrikka on siis toistaiseksi vielä kokematta ja poissa kaikista suunnitelmista, mut todellakin kiinnostaa lähteä sinne vilä jonain päivänä! Millasella budjetilla te ootte lähdössä reissuun? 🙂

  • Vastaa Laura 4.5.2016 14:32

   Kiitos kommentista ja tervetuloa lueskelemaan blogia! Aika mitättömillä pohjatiedoilla mekin reissuun lähdetään, tosin lonelyplanettejä ollaan aikas ahkeraan tavattu ja Emilia on Afrikassa reissanut aiemminkin. Koitan postailla noita kohteita ja muita reissun päältäkin ja budjettipostausta varten koitan pitää menoista tarkkaa kirjaa, niin toivottavasti on tästä blogista joitan hyötyä Afrikan reissuja suunnitteleville 🙂 Meitäkin vähän huolettaa toi ilman autoa pärjääminen tietyissä maissa, mutta saa nähdä miten käy!

   Meijän budjetti nyt lentolippujen, kaikkien rokotusten ja malarialääkkeiden ostamisen ja muun mukaan tarvittavien tavaroiden hankkimisen jälkeen on noin 1000e/kk majoitukseen, ruokiin ja liikkumiseen ja reilu tonni siihen päälle vielä sitten ekstraa, jos tulee vastaan jotain aktiviteetteja ja muita, mitä halutaan kokeilla. Googlailujen perusteella ton pitäisi olla riittävä, mutta kohtuullisen tiukka budjetti, mutta katsellaan sitten elokuussa miten kävi, onneks on vielä plan B:nä vähän opintolainaa nostamatta jos hätä tulee 🙂

 • Vastaa Sonja | FIFTYFIFTY 11.5.2016 18:46

  Jep, yhdyn edelliseen kommenttiin, mahtavalta kuulostaa! Afrikkaan en ole vielä päässyt tutustumaan Pohjoista pidemmälle, mutta kaikki tieto reissultanne kyllä kiinnostaa, koska joskus tuonnekin päin maanosaa on päästävä. 🙂

 • Jätä vastaus