Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ensimmäisenä kohteena Ugandan Sipi Falls - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Ensimmäisenä kohteena Ugandan Sipi Falls

Moikka ja terkkuja reissun päältä!

Aloitettiin reissu vierailemalla Sipi Fallseilla Kenian ja Ugandan rajalla. Kyseessä ei ole Ugandan isoin vesiputous, mutta kuulemma kaunein ja yhdyn kyllä näin kokemattomana vesiputousbongailijana tuohon, kovin olivat nättejä nuo kolme putousta mitä nähtiin (Emilia kuitenkin sanoi, että Victoria Fallsien rinnalla noi oli vaan hassuja vesinoroja, eli sitä odotellessa!). Sipi Fallseille pääsee Keniasta ylittämällä raja Busiassa, hyppäämällä siitä matatuun, joka vie Mbaleen ja siitä toiseen matatuun kohti Kapchorwaa. Kampalasta pääsee paikalle myöskin Mbalen kautta. Meidän Mbalesta lähtenyt matatu tyhjeni jo vähän ennen Sipin kylää, mutta matatukuski hankki meille bodabodat loppumatkalle, jotta päästiin perille.

P5090006P5100057

Majoituttiin Emilian kanssa Lacam Lodgella, joka oli ihan peruskiva majapaikka. Saatiin oma mökki, jonka terassilta oli upeat näköalat, puhumattakaan lodgen perällä olleesta viewpointista, joista näki alimman, mutta korkeimman putouksista ja toisesta suunnasta aukeni maisemat Ugandan maaseudulle. Majoitukseen kuului aamupala, lounas ja päivällinen ja täytyy kyllä sanoa, ettei ruoka mitään ihan mahtavaa ollut, mutta kyllä sillä pari päivää pärjäsi ihan mainiosti, varsinkin kun hintaa majoitukselle tuli vain noin 30euroa/hlö/yö ja Sipin kylästä ei oikeastaan ravintoloita löytynyt, eli hotellilla olisi pitänyt joka tapauksessa syödä. Ehkä hostelli voisi kuitenkin harkita vähän vaihtelevampaa menua saman kastikkeen eri muotojen sijaan ja en ehkä pelkkää paahtoleipää, munakasta ja banaania kutsuisi englantilaiseksi aamupalaksi…

P5090409P5090399

Ensimmäinen päivä vietettiin rauhassa hengaillen, lueskellen ja iltapäivällä sateen yllättäessä leffaa katsellen. Täydellinen aloitus lomalle siis. Käytiin myös pienellä kävelyllä Sipin kylässä, mutta siinä ei hirmuisesti nähtävää ollut, muutama katukoju päätien varressa ja savisia asuintaloja. Hirmuisen paljon suloisia lapsia siellä kyllä oli, oisin voinu hyvin napata pari mukaan!

P5090008P5090394P5100068

Seuraavana päivänä herättiinkin sitten vesisateeseen, mutta siitä huolimatta lähdettiin oppaan kanssa tutustumaan muihinkin Sipin putouksiin. Sipi Falls muodostuu siis kolmesta putouksesta, joista kaikki oli kyllä mun mielestä vallan hienon näköisiä. Keskimmäisen putouksen taakse muodostuneeseen luolaan pääsi myös kävelemään ja ylimmällä putouksella kastuttiin ihan kunnolla, kun koko putous oli pilvessä. Ylimpien putousten välillä oli myös luonnon allas, jossa voi käydä uimassa, mutta tällä kertaa runsaista sateista johtuen opas ei sitä suositellut, koska vettä virtasi altaaseen tavallista runsaammin ja virta oli kuulemma todella voimakas. Opas maksoi noin 9e/naama ja oli kyllä välttämätön, sen verran epäselkeitä polkuja mentiin pitkin metsiä ja peltoja putoukselta toiselle.

P5100060P5100048P5100059P5100039P5100090

Täytyy kyllä sanoa, että Sipi Falls oli loistava aloitus reissulle! Sopivasti rentoutumista, pitkiä yöunia, mutta myös superkaunista luontoa ja maisemia ja vähän aktiviteettiakin rauhallisessa ja hiljaisessa ympäristössä poissa kaupunkien kaaoksesta. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan matkaa, palaillaan taas kun päästään netin ääreen seuraavan kerran!

P5090010P5100081

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus