Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Safarilla Sambiassa South Luangwan kansallispuistossa - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Safarilla Sambiassa South Luangwan kansallispuistossa

Moikka!

Ollaan nyt jo uskomattomien maisemien luona Livingstonessa, Victoria Fallseilla, mutta palataan vielä ajassa taaksepäin viime viikolle, kun oltiin parin yön safarilla South Luangwan kansallispuistossa Itä-Sambiassa ihan Malawin rajan kupeessa. Meillä ei alkujaan ollu suunnitelmissa enää tällä reissulla mennä safarille, mutta tavattiin Malawissa Nkhata Bayssa mies, joka vetää safareita työkseen ja hän oli sattumalta menossa brittiporukan kanssa samana päivänä tuonne kansallispuistoon kahden yön safarille kun meilläkin oli suunnitelmissa lähteä Malawista kohti Sambiaa ja saatiin vielä vallan budjettiystävällinen hintakin sovittua reissulle, joten päätettiin, että kyllä se täytyy tilaisuuteen tarttua ja ei voi muuta sanoo, kun että kannatti, Afrikan luonto on jotain uskomatonta.

P6290071P6290026

Hypättiin Lilongwesta safarityypin järkkäämän random-miehen kyytiin noin neljä tuntia sovittua aikaa myöhemmin (hey, it’s african time….). Mies kuitenkin lopulta sai meidät ja yhden lentokentältä noukitun britin vietyä rajalle, missä treffattiin loput safariporukasta ja jatkettiin pimeässä matkaa kansallispuiston viereen yöpaikkaan. Saatiin vallan hieno kahden hengen “teltta” meille ja kuten jo Masai Maralla huomattiin, täällä safariteltta tarkoittaa telttaa, jossa on seinät telttakangasta, mutta sisällä kunnon sängyt, suihkut ja vessat, eli ei huono ollenkaan. Aamulla herättiin upeisiin maisemiin, kun huomattiin, että joki meni aivan meidän teltan edestä. Tosin joki oli myös täynnä virtahepoja, joten yöllä liikkuessa sai kauhuissaan osoitella taskulampulla puskiin, ettei vahingossa kävele hipon tielle.

P6290032P6290088P6290085

Aamulla olikin sitten heti ensimmäinen game drive, joka valitettavasti Emilian osalta päätyi hyvin lyhyeen. Mäkin olin ollut jo Malawissa loppureissusta vähän vatsataudissa, mutta Emiliaan pöpö iski vielä astetta kovemmin ja lopulta Emilialla jäi eläimet näkemättä… Kyllä se jonkun elefantin kuulemma oksentamisen lomassa bongasi joelta, mutta harmitti kyllä silti, että meni iso raha hukkaan. Mä sinnittelin imodiumin voimin sekä aamun, että illan game drivet ja nähtiinkin vaikka mitä eläimiä ja nyt voin sanoa, että koko Afrikan kuuluisa big five (norsu, leijona, buffalo, leopardi ja sarvikuono) on bongattu reissun aikana, kun ilta-ajolla bongattiin metsästämistä suunnitteleva leopardi, aikamoista!

P6290104P6290057

Safarilta jatkettiin sitten kohti Etelä-Sambiaa. Pysähdyttiin matkalla yhdeksi yöksi keräämään voimia Chipataan ja siitä jatkettiin Lusakaan viettämään pitkä viikonloppu shoppaillen, Emilian vanhoja tuttuja tavaten, leväten ja hyvin syöden. Nyt ollaan Livingstonessa, tänään käytiin tsekkaamassa putouksia Sambian puolelta ja huomenna mennään Zimbabwen puolelle ja lauantaille ollaan varattu uintireissu Angel’s poolille, kun Devil’s pool on sadekauden jäljiltä vielä suljettu, aika jännää! Ja odottakaa vaan noita kuvia, en malta odottaa, että saan ne teillekin jakoon, ei turhaan oo kehuttu Victoria Fallseja yhdeksi maailman kauneimmista paikoista!

P6290010 P6290065P6290121

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

5 Kommentit

 • Vastaa Nimetön 7.7.2016 21:07

  Hienoja kokemuksia sulla kulta<3

  • Vastaa Laura 7.7.2016 22:40

   Niinpä, kyllä saa olla iloinen, että uskalsi lähtee reissuun 🙂

 • Vastaa Anu 7.7.2016 21:45

  Onpas upeita kuvia ja hieno kokemus! Mieletöntä, että olet päässyt näkemään koko big fiven. Noista reissuista riittää varmasti juttua moniksi vuosikymmeniksi 🙂

  • Vastaa Laura 7.7.2016 22:42

   Kyllä varmasti riittää! 🙂 ja ei kyllä kuulosta yhtään huonommalta sunkaan reissu blogin perusteella, vaikka rankkoja juttuja ootko joutunu näkeen :/

 • Vastaa Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 9.7.2016 00:26

  Kappas, me käytiin samassa paikassa kaks viikkoa sitten! Bongattiin pimeällä leopardi, joka oli raahannut pyydystämänsä impalan puuhun – ehkä kyseessä oli jopa sama kisu 🙂 Me ei olla muutamasta hyvästä yrityksestä huolimatta onnistuttu näkemään leijonia, joten Big Fivestä uupuu vieläkin yksi! Tassunjälkiä tosin löydettiin leiristämme Kafuessa.

  Asutaan täällä Lusakassa tämä kesä, joten blogistani löytyy paljon Sambia-juttuja. Postasin juuri Victorian putouksista, oli ne kyllä uskomattomat!

 • Jätä vastaus