Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Victoria Falls kolmesta eri kulmasta - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Victoria Falls kolmesta eri kulmasta

Moikka!

Nyt kuulumisia koko reissun toistaiseksi upeimmasta kohteesta, eli Victoria Fallseilta. Ihasteltiin putouksia yhteensä kolme päivää, ensin Sambian puolelta, sitten Zimbabwen puolelta ja lopuksi suoraan putousten reunalta Livingstone Islandilta ja Angel’s poolilta. Mahtavat kolme päivää, näitä maisemia ei voi kuin rakastaa!

P7070198 P7070259 P7070270

Majoituttiin Livingstonessa Sambian puolella ja täältä vierailu kansallispuistoon maksoi 20 dollaria + taksit 40 kwachaa (noin 4e) suunta. Zimbabween tarvittiin viisumi (30dollaria) ja kansallispuiston pääsymaksu oli toiset 30 dollaria. Me oltiin jo Sambiaan tullessa hankittu tupla-entry viisumit, eli takaisin tullessa ei jouduttu maksamaan viisumeista. Molemmat puistot olivat upeita ja hintansa arvoisia, eli jos tänne asti tulee, itse käyttäisin päivän molemmissa! Ehkä vähän enemmän pidin itse Zimbabwen puolesta, mutta nyt on kyse ihan makuasiasta ja tähän aikaan vuodesta vettä riitti koko putouksissa, eli siitä ei tarvinnut murehtia, kuulemma kuivan kauden lopulla varsinkin Sambian puoli saattaa olla lähes kokonaankin tyhjä.

P7080327 P7080355 P7070154P7080425

Lauantaina otettiin suunnaksi sitten Sambian puolella olevan Livingstone Island, josta kuuluisa seikkailijaherra Livingstone kuulemma ensimmäisen kerran näki putoukset. Saarelle (ja sitä myöten Devil’s poolille ja Angel’s poolille) ei pääse kuin opastetuilla retkillä, mutta käyttäisin toiset sata dollaria tuohon retkeen koska vaan. Matkattiin ensin saarelle moottoriveneellä, vähän kuumotti jo veneessä, kun putousten reuna näkyi ja vesi virtasi jo tuossa aika voimalla. Saarella napattiin päälle superseksikkäät sadetakit ja lähdettiin kauhistelemaan putousten reunaa. Paikalliset oppaat pitivät huolen, ettei roikuttu liian reunalla, mutta että saatiin silti kunnon käsitys siitä, kuinka hurja pudotus tuolta oli… Seuraavaksi heitettiin sadetakit pois ja päästiin pulahtamaan pieneen luonnonaltaaseen aivan putouksien reunalla. Kyllä siinä kauhistutti, kun veden paine tuntui kokoajan kropassa ja reunalle oli matkaa pahimmillaan alle metri ja välissä vaan yksi turvamies, joka ei ollut millään köydellä tms. kiinni missään. Mahtava kokemus ja koko jutun kruunasi vallan loistava aamupala saarella kun kokovartalotärinä oltiin saatu kylmyyden ja jännityksen jäljiltä pois. Sadekauden jäljiltä vettä oli vielä niin paljon, ettei päästy Devil’s poolille, joka näytti vielä astetta kuumottavammalta kuin tuo Angel’s pool, mutta tässäpä loistosyy tulla takaisin vähän kuivemmalla kaudella! 🙂

P7090459 P7090466 P7090492 P7090507

Suosittelen siis matkaa putouksille jokaiselle, joka matkailee lähelläkään tätä paikkaa! Vaikka hinnat on täällä muita meijän reissaamia paikkoja korkeammalla ja turisteja riittää, ei se ainakaan meitä haitannut ja budjettimatkailijoille suosittelen lämmöllä Jollyboys-hostellia, viihtyisin hostelli pitkään aikaan. Ja ottakaa putouksille kuivat vaihtovaatteet mukaan, sitä vesihöyryä meinaan riittää yllättävän kauas putouksista, eli täällä kastuu varmasti!

P7070182

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Anu 10.7.2016 17:58

  Mielettömiä kuvia! Hurjaa, että ootte noin reunalla, mulle taitaisi tulla korkeanpaikankammo. Aivan upea paikka, jonne on kyllä päästävä jonain päivänä 🙂

  • Vastaa Laura 17.7.2016 14:47

   No tuolla kyllä iskee korkeanpaikankammo kelle vaan, en muista koska ois viimeks mikään kuumotellu noin paljon! 😀 Ja oi kyllä, suosittelen matkaa tuonne, yksi reissun kohokohdista ehdottomasti!

 • Vastaa Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 16.7.2016 23:24

  Huhhui, on kyllä hurjan näköistä tuo putousten reunalla pulikointi! Meille riitti kastuminen vesihöyryissä, sen verta tyyriitä oli nuo retket vaikka varmaan sen arvoisia! Zimbabwen puolelta olisi vielä kiva käydä putouksia kurkkaamassa joskus kun tullaan takas eteläiseen Afrikkaan 🙂

  • Vastaa Laura 17.7.2016 14:49

   Joo, tuolla kyllä sai joka aktiviteetista pulittaa ihan sievoiset summat, tohon oltiin varattu jo etukäteen varat budjettiin, kun tiedettiin, että molemmat halutaan tuonne pulikoimaan. Ja Zimbabwen puolta kyllä myös suosittelen lämmöllä, erilaiset näkymät, ehkä vähän vähemmän ihmisiä ja upeita maisemia, kuten kyllä toki Sambiankin puolellakin 🙂

  Jätä vastaus