Pallontallaajat.net
Valikko

Kilpikonnia ja snorklausta Prison Islandilla Sansibarilla

Moikka!

Lähdettiin eilen hetkeksi pois Stone Townin hälinästä ja otettiin suunnaksi kaupungin edustalla oleva Prison Island. Saari toimi 1860-luvulla ensin huonosti tottelevien orjien vankilana ja myöhemmin muun muassa eristyspaikkana keltakuumeeseen sairastuneille. Nykyään paikalla on hotelli ja Aldabran jättikilpikonnien suojelukeskus ja se on yksi helpoimmista päiväretkikohteista Stone Townin ympärillä. Lisäksi saarta ympäröi vallan nättiä koralliriuttaa, joten mekin valittiin retki, johon kuului kilpikonnien pällistelyn lisäksi snorklaamista.

P7190584P7190580P7190758

Ostettiin retki hostellin kautta ja maksettiin matkoista, pääsylipusta kilpikonnien luo ja snorklaamisesta 20 dollaria ja suunnilleen samaan hintaan näyttivät päätyneen myös ne, jotka maksoivat kaikesta erikseen, joten tuo lienee ihan pätevä hinta retkelle. Snorklausvälineetkin oli ihan kohtuullisessa kunnossa ja saatiin pulikoida vedessä hyvän aikaa, ennekuin piti lähteä takaisin maihin. Ainoana varoituksen sanana, että aallokko oli molempiin suuntiin ainakin meidän reissulla aikamoinen, eli kannattaa varautua aikamoiseen vuoristoratakyytiin ja sukellellessa pieniä, mutta onneksi vaarattomia, mutta vähän ikävästi polttavia meduusoja oli aikas reilusti.

P7190756P7190693P7190718

Sen ihmeempää nähtävää saarella ei sitten ollutkaan, mutta ihan mukava puolen päivän retki oli ja lähtisin kyllä uudestaankin. Mikäs siinä katsella kirkkaan turkoosia merta hiekkarannalta ja vähän bongailla eläimiä ja välillä pulahtaa uimaan, vois huonomminkin päivän viettää. Ja niin, vaikka täällä eletään nyt talvea, niin lämpöä riitti ja merivesikin oli mukavan lämpöistä, mutta kuitenkin sen verran vilpoista, että virkistää mukavasti, eikä tunnu, että tulee vaan lisää kuuma kun pulahtaa veteen.

P7190585 P7190618 P7190642P7190660

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus