Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Stone Town - kaupunkielämää Sansibarilla - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Stone Town – kaupunkielämää Sansibarilla

Moro!

Kuten suurin osa Sansibarin matkaajista, mekin aloitettiin Sansibarin koluaminen Stone Townista, jonne lautat Dar Es Salaamista saapuvat ja mistä löytyy saaren ainoa kansainvälinen lentokenttä.  Vaikka mun ajatukset on tällä hetkellä aika paljon veden alla, sukelluskurssin ekat sukellukset meressä oli meinaan tänään, jummi, niin nyt ensin siis Stone Town, joka ei sekään ollut hullumpi paikka, vaikkei ihan samanlaista adrenaliini- tai innostusryöppyä saanutkaan aikaan kun tuo sukelluskurssi.

P7180552P7200806

Vietettiin Stone Townissa, eli Sansibarin pääkaupungissa (ja ainoassa kaupungissa….) viisi yötä ja kolme kokonaista päivää, koska tuo yksi päivä meni edellisessä postauksessa esitellyllä Prison Islandilla. Kolme päivää oli ainakin mun mielestä vallan bueno aika tuolle kaupungille, pari päivää saa helposti kulutettua haahuillen kaupungin kujilla, kohtuullisen laajasta ja monipuolisesta ravintolatarjonnasta nauttien, rannalla kävellen ja turistikauppoja kierrellen, mutta varmasti yhdessä tai kahdessakin päivässä saa jo ihan hyvän kuvan kaupungista. Majoitus oli meillä Jambo Guesthousessa, joka oli mainio paikka, isoimmat (ja korkeimmat) sängyt varmaan koko reissulla, aamupala kuului hintaan, pihassa oli ihan viihtyisä ravintola, jossa oli ilmainen wifi ja muutenkin hintalaatusuhde kohtasi hyvin, suosittelen kyllä lämmöllä budjettimatkailijoille.

P7200816P7170521

Tunnelmaltaan ja ulkonäöltään Stone Townin vanha kaupunki muistutti aika paljon Marokon pienempien kaupunkien medinoita, tosin värejä oli vähemmän, mutta samanlainen enemmän arabitunnelma kuin perinteinen afrikkalainen. Kadut oli välillä vain käsien mitan levyisiä ja niin mutkittelevia, että kartasta tai hyvästäkään suuntavaistosta ei paljon ollut apua, ei auttanut kuin luottaa, että jossain vaiheessa törmää johonkin tuttuun paikkaan ja siitä sitten löytää hostellille, mikä teki paikasta sekä mielenkiintoisen ja persoonallisen. Tämmöisistä paikoista mä kyllä tykkään, kun voi vaan päämäärättömästi haahuilla ja ihmetellä nurkan takaa ilmestyviä leikkiviä lapsia, mitä oudoimpia asioita myyviä ihmisiä tai vanhojen talojen ja ovien tarinoita.

P7190797P7180535

Tansanian ja Sansibarin turvallisuudesta on paljon ollut puhetta, mutta ainakin mulla on Stone Townissakin ihan turvallinen olo, mutta varsinkin näin turistikaudesta kannattaa kuulemma olla hereillä taskuvarkaiden varalta. Pimeällä Stone Townissa on melkein pakko kuitenkin uskaltaa liikkua, jos meinaa illastaa jossain muualla kuin hostellilla, koska takseilla tai millään autoilla ei vanhan kaupungin puolella muutamaa pääväylää lukuunottamatta pääse kulkemaan. Mulla ei kuitenkaan ollut turvaton olo, mutta toki tämä mielipide pohjaa vain muutamaan iltaan.

P7200823P7180556

Suosittelen siis lämmöllä käyttämään muutaman päivän myös Stone Townissa ennen rantakohteisiin suuntaamista ja vinkkinä reppureissaajille, jotka meidän tapaan lopettaa reissun Sansibarille, tänne uskaltaa kyllä jättää melkein kaikki matkamuisto- ja tuliaisshoppailut, noita turistikauppoja koruineen, kankaineen, ompelimoineen ja vaatteineen meinaan kyllä riittää!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

3 Kommentit

  • Vastaa Äippä 24.7.2016 21:55

    Siis äidin tuliaiset on hankittu 😉 <3

  • Vastaa Anna 29.7.2016 20:06

    Aaks, miten ihanan näköistä <3 Olen ollut Afrikassa vain Keniassa, mutta kovasti kiinnostaisi reissata siellä enemmänkin.

  • Jätä vastaus