Pallontallaajat.net
Valikko

Bucket Listin rakentelua

Heippa!

Lupailin viime postauksessa, että jakaisin teillekin ihan oman bucket listini (onko tälle joku järkevä suomenkielinen sana?). Taustana kerrottakoon, että ensimmäisen kerran rakentelin mielessäni ihan oikeaa listaa asioista, joita haluan tehdä elämässäni vielä joskus, kun aloitin laskuvarjohyppäämisen ja Laura 17-vee tutustui läjään ihmisiä, jotka matkusteli, harrasti juttuja, joita mä olin aatellu, ettei kukaan tavallinen ihminen harrasta ja näytti ottavan elämästään ilon irti ihan urakalla. Ensimmäisen oikean listan kirjoitin kuitenkin alas vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun kahdella rakkaimmista ystävistäni jäi seikkailut kesken ihan liian aikaisin ja mä havahduin ihan oikeesti siihen, ettei tää elämä ihan rajattoman kauan kestä kenelläkään ja en halua olla niitä ihmisiä, jotka tuudittautuu siihen ajatukseen, että kaikki siistit jutut ehtii tehdä “sitten joskus”. Kirjoittelinkin silloiseen blogiini vähän tuosta listasta, mutta ihan koko listaa en jakanut blogiin asti. Edelleen kuitenkin samat asiat pyörivät listalla ja allekirjoitan jokaisen noista sanoista, joita silloin itku kurkussa kirjoittelin. Sittemmin toki lista on täydentynyt kovasti ja kattaa nyt jo yli 50 enemmän ja vähemmän hullua unelmaa ja osan niistä olenkin jo toteuttanut. Lisään nyt listan tänne kuitenkin kokonaisuudessaan ja tein listalle myös sivun blogin yläpalkkiin, jotta voitte sieltä seurata, miten listan tavoittelu sujuu ja ehdotella listalle lisättäviä juttuja!

P5230576

Ja tuon listan unelmien toteuttamisen lisäksi jatkan edelleen vanhan tutun uudenvuoden lupauksen ylläpitoa, eli kaikkelle on syytä sanoa kyllä, jos mikään seuraavista ehdoista ei täyty; asioille on lupa sanoa ei vain jos olen asiaa jo kokeillut, se on laitonta tai täysin mun moraalia vastaan, se voi vahingoittaa mun tai jonkun muun terveyttä tai vaarantaa hengen tai se on taloudellisesti ponnistelujenkin jälkeen mahdoton toteuttaa (esim. kuulento taitaa mennä tähän kategoriaan, jos en vaihda alaa, mutta maailmanympärysmatka sen sijaa vaatii vaan tiukkaa säästämistä…).

Mutta pidemmittä puheitta, tässä Lauran the Bucket List, ilman mitään järkevää tärkeysjärjestystä:

 

Matkustelu

 1. Haluan käydä jokaisessa maanosassa ennen 30-ikävuotta. (Eurooppa, Aasia, Afrikka, Pohjois-Amerikka, Etelä-Amerikka, Etelämanner, Australia ja Osenia)
 2. Haluan käydä joka vuonna vähintäänkin yhdessä uudessa maassa, niin, että kun täytän sata vuotta, käytynä on ainakin sata maata.
 3. Haluan käydä vaeltamassa Inca Trailin Perussa
 4. Haluan matkustaa trans-Siperian junaradan
 5. Haluan tehdä vaellusreissun Nepaliin Himalajalle
 6. Haluan tehdä roadtrip Jenkkien ja Kanadan luonnonpuistoissa
 7. Haluan vaeltaa Haltille
 8. Haluan tehdä Half Domen vaelluksen Yhdysvalloissa
 9. Haluan pyöräillä Suomen saariston rengasreitin ympäri
 10. Haluan käydä Angel’s Landingissä Yhdysvalloissa
 11. Haluan kiivetä Kilimanjarolle Tansaniassa
 12. Haluan käydä safarilla Afrikassa
 13. Haluan käydä Islannissa
 14. Haluan käydä Huippuvuorilla ja nähdä jääkarhun
 15. Haluan käydä Norjan Lofooteilla
 16. Haluan lähteä interreilaamaan Eurooppaan
 17. Haluan käydä Alaskassa
 18. Haluan kavuta Dolomiittien Via Ferrata-reittejä
 19. Haluan käydä Suomenlinnassa
 20. Haluan seikkailla Uudessa-Seelannissa
 21. Haluan ostaa äkkilähdön seuraavalle päivälle

Muut seikkailut ja random-jutut

 1. Haluan opetella sukeltamaan
 2. Haluan käydä kiipeilykurssin
 3. Haluan nähdä gorilloita luonnossa
 4. Haluan nähdä simpanssin luonnossa
 5. Haluan nähdä Afrikan ison vitosen eläimet
 6. Haluan nähdä karhun luonnossa
 7. Haluan kokeilla surffaamista
 8. Haluan kokeilla kitesurfing:iä
 9. Haluan kokeilla purjehtimista
 10. Haluan kokeilla, onko vanha palo laskuvarjohyppäämiseen vielä olemassa
 11. Haluan osallistua Kapua-hankkeeseen
 12. Haluan juosta puolimaratonin
 13. Haluan meloa saareen ja viettää siellä yön
 14. Haluan käydä iltarasteilla suunnistamassa
 15. Haluan opetella tekemään erilaisia lettejä
 16. Haluan opetella ajamaan moottoripyörää
 17. Haluan osallistua partio-toimintaan
 18. Haluan oppia pelaamaan shakkia
 19. Haluan käydä moottorikelkkasafarilla
 20. Haluan hurjastella ralliauton kyydissä
 21. Haluan opetella meditoimaan
 22. Haluan käydä moskeijassa
 23. Haluan opetella vuorikiipeilemään
 24. Haluan nukkua teltassa talvella

Työ, ura ja opiskelu

 1. Haluan valmistua terveydenhoitajaksi
 2. Haluan opiskella yliopistossa
 3. Haluan tehdä töitä ulkomailla
 4. Haluan käydä Punaisen Ristin delegaattikurssin
 5. Haluan oppia puhumaan vielä kolmatta kieltä sujuvasti
 6. Haluan löytää työn, jonka tekemisestä nautin

Ihmissuhteet

 1. Haluan oman kummilapsen, jolle näyttää maailmaa
 2. Haluan rakastua täysillä
 3. Haluan järjestää yllätysjuhlat
 4. Haluan perustaa perheen
 5. Haluan järjestää ikimuistoiset polttarit jollekin ystävälle
 6. Haluan toteuttaa jonkun ystäväni unelman

WP_20150701_16_21_48_Pro

Miltä kuulostaa? Mitä teijän mielestä puuttuu listalta?

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

16 Kommentit

 • Vastaa Sanna 1.8.2016 14:32

  Mä voi tulla iltarasteiile sun kanssa. Meidä Jukolan viesti joukkueessa 2019 Kangasalla on vielä tilaa. Se on mun mielestä semmonen vähintään once in a life time juttu.

  • Vastaa Laura 1.8.2016 20:59

   Hui, emmä tiedä missä mä oon 2019, mutta aikamoinen idea olis kyllä ja tässä ois vielä aikaa opetella suunnistaankin, jos sää lähdet näyttään miten iltarasteilla toimitaan! 🙂

   • Vastaa Essi 9.8.2016 23:35

    Hei määki haluun! 😀 Kävin Idan kans kerran tässä kesällä ja tykkäsin – vielä kun sen suunnistuksen siitä opettelis! (Mää siis lähinnä vaan juoksin perässä..)

 • Vastaa Äippä 1.8.2016 18:02

  Heips, Suomenlinnassa äipän kanssa oot käynyt ainakin kahdesti. Purjehdus reissulle pääset heti kun yhteistä aikaa löytyy, tämän haaveen voin heti luvata täyttää. Ihania unelmia<3

  • Vastaa Laura 1.8.2016 21:01

   Hullua, miten mulla ei oo mitään muistikuvaa noista reissusta, ehkä kaikki muistot iskee takas kun pääsen sinne 😀 ja joo, mä vähän toivonkin että bongaat ton purjehduksen tuolta kun oot siitä nyt innostunut!

 • Vastaa Anna / 270 degrees 1.8.2016 19:35

  Mainio lista! Mielestäni oikein kattava ja tuossa riittää puuhaa kyllä joksikin aikaa 🙂 Olen itsekin pohtinut omaa Bucket listiäni, sillä viime aikoina nykyiseltä, jo valmiiksi vajaalta listalta on ruksittu kohtia vauhdilla pois (sushia Tsujikin kalamarkkinoilla, Amerikan road trip, vierailu Yosemitessa, Grand Canyonin reunalla seisominen…). Pitää varmaan ottaa urakaksi tehdä uusi viimeistään tämän reissun päätteeksi – meillä olisi kanssasi joitain yhdistäviä kohtiakin 🙂

  Niin ja jos joku keksii suomennoksen tuolle typerälle sanalle, haluan ehdottomasti kuulla myös! Olen tuskaillut tuota jo pidemmän aikaa 😀

  • Vastaa Laura 1.8.2016 21:05

   Jep, musta on ikävä käyttää englannin kielistä sanaa kun on omakin kieli, mutta en vaan keksiny sille mitään fiksua vastinetta suomeks! Ja pistin sun blogin seurantaan, kirjoita ihmeessä uutta listaa sinne, ois huippua nähdä mitä sieltä löytyy ja kiva lukee toteutuneista kohdista 🙂

 • Vastaa Noora | Kerran poistuin kotoa 1.8.2016 19:54

  Bucket listeja on aina kivaa lukea! Mä en ole koskaan tehnyt omaani. Oon ajatellut, että se olisi jotenkin niin musertavaa listata kaikki mitä haluaisi tehdä, ja tajuta, kuinka rajallista aika ja rahavarannot on 😀 Toki ehkä voisi tehdä jonku miniversion reissujen bucket listista, laittaisi siihen aina vaikka kymmenen juttua, ja sitä mukaan kun saa yhden jutun tehtyä, voisi sen tilalle laittaa yhden lisää. Reissulistalla meillä on paljon samoja juttuja. Kaikissa maanosissa mäkin haluan käydä, tosin 30 vuoden rajapyykin oon jo ylittänyt. Trans-Siperia ja Nepal houkuttaa myös. Uutta-Seelantia ollaan parin kaverin kanssa nyt suunniteltu aktiivisemmin. Tosin sinne tulisi lähdettyä vasta noin 1,5 vuoden päästä. Mutta hyvää kannattaa odottaa 🙂

  • Vastaa Laura 1.8.2016 21:10

   Toi kyllä kuulostais hyvältä idealta, toi minilista 🙂 mää oon ite koittanu ajatella ton listan enemmän semmosena inspiraationa ja kannustimena lähtee seikkailemaan, kuin To do-listana, jolta on pakko saada kaikki vauhdilla pois. Ja tietäähän sen, että tuokin lista elää ja muuttuu koko ajan, kun elämäntilanne ja muut muuttuu 🙂 ja Oi, Uusi-Seelanti, toivottavasti reissu toteutuu, ois mahtia lukea juttuja sieltä!

 • Vastaa Jasmin / Wanderwall 1.8.2016 23:59

  Jes tata oli tosi kiva lukea 😀 Ihanaa miten sulla on samalla listalla suomenlinna ja sit semmosia juttuja kun joka mantereella vierailu. Mun bucket list on aika reissupainotteinen koska en jotenkin osaa keksia mita muuta lisaisin sinne. Jotenkin musta tuntuu etta sinne pitais listata vaan niita the juttuja ja sitten teen homman vaikeaksi itselleni miettimalla etta mita sinne nyt voi oikeasti laittaa. Mun elinikainen bucket list mika sisalsi kolme kohtaa (muuta ulkomaille, reppureissu kaakkois aasiassa ja rakastuminen) hurahti lapi tyyliin vuodessa pari vuotta sitten ja nyt mulla on vaan pienempia unelmia siella. Niihin kuuluu ainakin PADI kurssi minka lisaksi haluisin sukeltaa luolissa, pari viikon silent meditation, vaellus alaskassa ja sit sellanen the reissu joka kestais useemman vuoden ja minka aikana paasis kunnolla kiertamaan aasiaa ja etela-amerikkaa. Haluisin kans oppia vuorikiipeilyn perusteet ja puhua enemman kielia. Espanjaa haluisin puhua taysin sujuvasti ja mandariinia ilman suurempia ongelmia. Naissakin riittaa onneks tekemista kun mietin suuren suurin unelmia elamalle 😀 Ja niita tulee onneks koko ajan uusia!

  • Vastaa Laura 2.8.2016 08:54

   No aika reissu- ja seikkailupainotteinen toi munkin lista on, mutta ei se mitään, ainakin on tekijänsä näkönen 😀 ja nauroin itekin tolle Suomenlinnalle tuolla listalla, varsinkin kun äiti ja veli kommentoi välittömästi että oon jo käyny siellä, mutta pitäähän se nyt olla listalla jotain semmosiakin juttuja, jotka voi toteuttaa yhdessä päivässä sen kummemmin suunnittelematta ja sitten ruksia pois listalta 🙂 ja jep, kyllä noissakin unelmissa riittää hommaa ja oon vähän kade, että toi top 3 on sulla toteutunut jo, aikamoista, mutta niin ne jutut vaan menee kun jotain tarpeeksi haluaa!

 • Vastaa Janika 3.8.2016 00:46

  Mielettömiä isompia ja pienempiä unelmia! Pitäisi itsekin alkaa listaamaan asioita paperille, voisin kuvitella, että niitä tulisi sitten paremmin toteutettuakin. 🙂

  • Vastaa Laura 3.8.2016 20:21

   Jep, mulla ainakin on minkä tahansa asian aikaansaamisessa aina ensimmäinen vaihe sen kirjaaminen ylös, niin ei unohdu 😀

 • Vastaa Heini 3.8.2016 10:30

  Ihana lista, ei mahdoton toteuttaa. Tätikin voi letityksen, ja jossain muissakin asioissa auttaa 🙂 Nauti tästä matkasta vielä hetki…oot rakas <3

  • Vastaa Laura 3.8.2016 20:22

   Kohta nähdään, nyt ollaan jo Nairobin kentällä ja sit voidaan treenailla letitystä! 🙂

 • Vastaa Essi 9.8.2016 23:38

  Jeeee mää lähen niin moneen juttuun sun kanssa! Ja tosi hassua, kun olin oikeesti jostain kohdista yllättynykki 🙂

 • Jätä vastaus