Pallontallaajat.net
Valikko

Veneretki Julma-Ölkylle

Heippa!

Alkuviikosta piipahdettiin Hossassa ja Julmalla Ölkyllä päiväretkellä tsekkaamassa vähän tulevan kansallispuiston huudeja ja hyvältähän siellä näytti, tuonne tarvitsee kyllä päästä yöretkellekin joskus ja tsiikailla muitakin polkuja ja osia puistosta. Nyt kuitenkin tyydyttiin päiväreissuun ja aloitettiin päivä reippailemalla Ölökyn Ähkäsy-niminen päiväpatikka, josta tulossa ihan oma stoori piakkoin kun saan kuvat käytyä läpi. Sen jälkeen kuitenkin ihasteltiin vielä yhtä Suomen suurimmista kanjonijärvistä veneestä käsin.

Järvimaisema Venelaituri

Kanjonijärvi on kolmisen kilometriä pitkä ja sen leveys vaihtelee noin kymmenestä metristä lähemmäs sataa metriä ja molemmilla puolilla järveä kohoaa vielä jopa 50 metrin korkuiset kalliot. Syvyyttäkin järvellä on toiset 50 metriä, eli aikamoisen paljon suomalaiseksi järveksi. Maisemissa ei siis veneretkellä ollut valittamista, sen verran ylväinä kalliot nousevat järvestä suoraan ylöspäin. Risteilyllä päästiin bongaamaan myös allaolevassa kuvassa olevat pienen pienet kalliomaalaukset, mutta rehellisesti sanottuna niissä ei paljon näkemistä ollut, vaan veneretken parasta antia oli nähdä järvi, kalliot ja niiden muodostamat maisemat vähän eri kulmasta kuin patikoimalla. Parempia kalliomaalauksiakin Hossasta löytyy, jos ne kiinnostaa kannattaakin käydä tsekkaamassa Hossan värikalliot.

Kalliomaalaus Julma Ölkky

Veneajelu pulitti aikuiselta 14 euroa ja kesti puolisen tuntia. Veneajeluita järjestetään puolen tunnin välein kesäkuusta elokuulle ja tilauksesta ilmeisesti muulloinkin, jos kysyntää vain on. Opas oli venematkan mukana, mutta hirveästi lähtöpaikalla olevien opaskylttien ulkopuolista tietoa ei herunut ja en kyllä ehkä uudestaan lähtisi veneilemään tuolla omasta mielestäni melko suolaisen hinnan takia, vaikka maisemat kyllä olivat aika mainiot. Retki oli kuitenkin oiva tapa lepuuttaa ajatuksia ja jalkoja vielä ennen kotimatkaa ja Julma-Ölkky oli päiväpatikka kohteena mitä mainioin!

Kallio Julma Ölkky Julma Ölkky

Onko joku teistä käynyt tuolla veneretkellä? Mitä mieltä te olitte?

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus