Pallontallaajat.net
Valikko

Ölökyn Ähkäsy – loistava päiväretki Hossassa

Moikka!

Kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, ennen veneretkelle lähtöä tutustuttiin Julma-Ölkky-järven maisemiin kävellen, mikä oli loistava valinta mukavassa aurinkoisessa säässä. Koko järven kiertää noin kymmenen kilometrin mittainen rengasreitti, jonka kiertämiseen meillä meni ohjeellista viittä tuntia vähän pidempi aika, kun pysähdeltiin ottamaan valokuvia, nauttimaan mustikkasadosta ja grillailtiin lounasta Ölökynperän laavulla reitin puolessa välissä. Maisemat oli järvestä kohtisuoraan kohoavien kallioiden päältä upeat ja kymmeneen kilometriin mahtui monenlaista maastoa. Loistava päiväretkikohde siis!

DSC_0799DSC_0604 DSC_0627 DSC_0639Lähtö reitille tapahtuu Julma-Ölkyn parkkipaikalta, josta myös veneretket lähtevät. Tuolla on myös vessat ja pieni kahvio, josta saa tarvittaessa pientä täydennystä retkieväisiin. Reitti oli merkattu oranssein merkein maastoon ja ei kyllä ollut kertaakaan ongelmia pysyä polulla, eli kartta ja kompassi ei kyllä taida olla tarpeen tällä reitillä. Maasto oli vaihtelevaa ja nousuja ja laskuja oli paljon, joten ihan pienien lasten kanssa en tuonne lähtisi, mutta peruskunnolla kiertää kyllä lenkin ihan kunnialla sen kummemmin uupumatta. Muutamassa kohdassa sai vähän katsoa, minne laittaa jalkansa, ettei taita nilkkaansa kiivetessä tai mutalammikkoja ylittäessä, joten itse olin tyytyväinen, että lähdin reissuun ihan vaelluskengillä, mutta eiköhän tuon reitin kokeneempi kävelijä taita ihan mukavasti lenkkareillakin.

DSC_0656 DSC_0675 DSC_0683 DSC_0687 Aika tarkkaan reitin puolivälissä järven perällä on tuo Ölökynperän laavu, jossa selvästi oli käynyt joku porukka vähän huonona hetkenä, naurettiin tuolle tekstille hyvät naurut makkaroita auringonpaisteessa paistellessa ja toivottiin, että porukka jatkoi matkan vielä loppuun, koska kieltämättä maisemat oli kivemmat järven itäpuolella. Anyway Ölkynperällä oli siis hyvin varusteltu nuotiopaikka, vessa ja bioroskiskin. Ainakin meidän käynnillä puita oli reilusti jäljellä ja notskilta löytyi niin ritilää kuin makkaratikkujakin. Vettä saisi halutessaan vieressä menevästä purosta, mutta vesi näytti ainakin minun silmään melko samealta, joten ehkä itse kantaisin kyllä juomavedet mukana, ei tuo niin kovin pitkä päiväretki kuitenkaan ole, että siitä mitään ihan hurjaa painolastia tulisi, vaikka nousujen ja laskujen takia vettä saa kyllä varata ihan reilusti mukaan.

DSC_0707 DSC_0715 DSC_0730Jos aikaa on, suosittelen siis lämpimästi kyllä veneretken sijaa tai lisäksi kiertämään tuon Ölökyn Ähkäsyn ja nauttimaan maisemista ihan rauhassa omassa tahdissa ylhäältä käsin!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus