Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Mitä mukaan kahden yön retkelle metsään? - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Mitä mukaan kahden yön retkelle metsään?

Moikka!

Koulun alku on uuvuttanut tämän tytön ihan täysin, mutta koitan pitää lupauksistani kiinni, joten ajattelin nyt jakaa teille meidän Birgitan polun retken pakkauslistan. En ole mikään kokenut retkeilijä tai grammanviilaaja, mutta viime aikoina on tuntunut, että vähempi voisikin olla parempi metsässä, joten jotain juttuja olen jo rinkasta onnistunut karsimaan ja lisävinkit on aina tervetulleita! Tän pakkauslistan tekemisen pohjana käytettiin mun vanhaa pakkauslistaa ja lisäksi hyödynnettiin täältä löytyvää Partioaitan pakkauslistaa, mikä sattui olemaan sopivasti käsillä. Kahden yön reissussa alkaa jo olla sen verran tavaraa, että kun yömäärät lisääntyy, ei enää tavaramäärä lisäänny kuin ruuan ja vaihtovaatteiden osalta, joten tätä samaista listaa käyttänen pohjana myös parin viikon päästä koittavaa Lapin reissua varten pakkaillessani. Ja hei, viikonloppuna toivottavasti saatte jo vähän esimakua Pohjois-Suomen tunnelmista, kun piipahdan Punaisen Ristin jutuissa Sodankylässä ja ilmeisesti viereisen tunturin kipuamiselle on ohjelmaan jätetty pieni aukko, jeij! Mutta, pidemmittä puheitta, pakkauslistaani:

P8180081

Rinkka

Mulla on ihan upouusi Haglöfsin Nejd-rinkka, joka oli tuolla Birgitan polulla ensimmäisessä testissä ja loistavasti selvisi! 65 litraa riitti reissulle loistavasti ja ainoaksi valittamisen aiheeksi ensimmäisellä reissulla jäi se, että jos koko kyljen haluaa auki, on vetskarit vähän hankalat, mutta toisaalta, oon vanhan rinkan kanssa tottunut siihen, että pakkailen koko setin päältäkäsin, joten eipä tuo paljon haitannut.

P8190181

Majoittautuminen

 • Teltta

Ah, ikuinen rakkauteni. Toissavuonna ostettu Fjällrävenin Akka View 2 on kyllä edelleen lähes täydellinen ostos, jota en hurjasta hinnasta huolimatta ole katunut. Painoa tuolla on ehkä vähän enemmän kuin jollain toisella, mutta toisaalta, tykkään tuosta teltasta, sen tilavuudesta ja avattavista sivuseinistä niin paljon, etten hevillä tuosta luovu.

 • Makuualusta

Alustan virkaa mulla hoittaa Therm-a-Restin Prolite plussan naisten malli, joka on vähän perusmallia paksumpi ja lyhyempi malli. Parasta tässä on se, että se menee melkoisen pieneen tilaan ja täyttyy itsestään.

 • Makuupussi

Makuupussina on aikanaan Prismasta alennusmyynneistä ostettu Milletin untuvamakuupussi, joka on kyllä toiminut hyvin näin kolmen vuoden ajan käytössä ja on välillä kesäkeleillä munkinlaiselle vilukissalle vähän lämmin mutta onneks vetskaria saa aina tarvittaessa auki.

P8190188

Ruuanlaitto

 • Keitin + kattilat ja pannu + kaasu + tulitikut

Meillä oli tuolla reissussa mukana Essin kaasutrangia ja täytyy myöntää, että ehkä se munkin on aika siirtyä nykyaikaan ja hankkia kaasukeitin perinteisen marinol-temppuilin tilalle, sen verran nopsa ja kätevä se oli!

 • Lautanen + muki + spork + puukko + lättylasta

Lättylastasta voisi varmasti grammaviilata ja kattiloista syödä suoraan, mutta toistaiseksi näillä on menty. Tosin lautanen on aika usein turha, kun tuohon useamman desin vetoiseen mukiinkin mahtuu jo vaikka ja mitä ruokaa.

P8190232

 • Luonnossa hajoava tiskiaine ja pesusieni

Pesuainetta saa ainakin Tampereella Ruohonjuuresta ja vaikka kuinka koittaa hankkia mahdollisimman luontoystävällistä ainetta, niin ei tuo taida luonnollisinta kamaa olla, joten ei ehkä suoraan veteen kannata kaikkea huuhtoa.

 • Riittävästi ruokaa ja naposteltavaa

Mikään ei oo niin ikävää kuin nälkä ja nälkäkiukkuinen minä, joten hurjasti ruokaa ja naposteltavaa mukaan on mun periaate. Mitä nopeampaa ja simppelimpää ruokaa niin parempi, paitsi jos mukana on joku, joka oikeesti tykkää panostaa ruokaan, mun lahjoihin se ei valitettavasti kuulu…

P8180131

Vaatteet

 • Vaelluskengät + vaellussukat

Hyvin sisäänajetut ja itselle sopivat kengät on hyvän reissun ydin. Mun kengät itseasiassa alkaa olla jo aika huonossa kunnossa ja hiertääkin edelleen varmaan sadoista kävellyistä kilometreistä huolimatta, mutta ehkä niillä hetken vielä menee. Itse en osaa kengissä käyttää kahta sukkaa, vaan käytän yhtä paksumpaa vaellussukkaa.

 • Leirikengät ja leirisukat

Päivän paras hetki on useimmiten se, kun saa heittää vaelluskengät illalla pois jalasta. Paljain jaloin on kuitenkin ikävä tepastella, joten mulla on illalla aina jalassa feikkicrocsit ja villasukat. Ja viime kesänä todettiin nuo crocsit ihan siedettäväksi joenylityskengiksikin kun vaan laittoi remmin nilkan taakse.

 • Urheilurintsikat, urheilutoppi ja alushousut x2

Näissä ei taida olla selitettävää, paitsi se, että nyt reissulla mietin kyllä, että oisko t-paita kuitenkin rinkan kanssa kätevämpi?

 • Vaellushousut

Ostin Fjällrävenin Keb-housut ja tykkään näin muutaman käyttökerran perusteella kovasti. Matsku oli mukava jalassa ja näillä uskaa vaikka vähän konttaillakin, eikä tarvi pelätä, että kangas hajoaa käsiin. Ehkä kesällä ne voi olla vähän turhan kuumat, joten sitä varten sopinee paremmin mun vanhat briteistä ostetut vaellushousut, joista saa käärittyä caprimittaiset ja jotka kuivuu silmänräpäyksessä.

P8191175

 • Fleece ja taukotakki

Kuten jo aiemmin todettu, meikä on hullu vilukissa, joten pieneen tilaan pakkautuva untuva ja fleece on aina melkein mukana.

 • Kuorihousut ja -takki

Haglöfsiä molemmat, kuorihousut on useimmiten päällä vaan kaatosateessa pysähtyessä tai leirissä, mutta kuoritakki menee päälle aina, jos viluttaa tai vähänkään ripsii vettä.

 • Merinovillakerrasto

Yöpukuna ja leirivaatteena loistava.

 • Buffeja ja hanskat

Vilukissan touhuja nämäkin, buffeja useampi niin voi laittaa päähän ja kaulaan ja taitella pipon ja mitä vielä!

P8190171

Sälää

 • Kartta ja kompassi
 • Ensiapulaukku (käsidesi, laastareita, tukisidos, pari haavalappua, puhdistusainetta, imodiumia, allergia- ja särkylääkettä, epipen, astmalääkkeet, hyttysmyrkky, rakkolaastarit)
 • Pikkupyyhe naamanpesua varten (eri kuviot eri puolilla niin toista puolta voi käyttää peseytymiseen ja toista astioihin)
 • Hammasharja ja biohajoava hammastahna
 • Kosteuspyyhkeitä
 • Otsalamppu
 • Vessapaperia
 • Jesaria
 • Vaellussauvat (olkoon kuinka mummoa vaan, mutta meikä vannoo näiden nimeen, on paljon vähemmän kipeet niskat ja polvet vaikka kävelis enemmänkin)
 • Puhelin, avaimet ja lompakko

Kaikki tietty sitten taiotaan erilaisiin vedenpitäviin pussukoihin ja nyssyköihin ja tungetaan rinkkaan ja let’s go. Mun rinkka painoi kahden yön reissulla nyt noin 16kg lähtiessä, mikä lienee ihan kohtuullinen paino. Miltäs kuulostaa lista? Mitä itse lisäisit tai poistaisit listalta?

     P8190235

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

6 Kommentit

 • Vastaa Hanna 31.8.2016 23:36

  Nippusiteitä, pyykkipoikia ja kossua tarttee aina vaelluksella

  • Vastaa Laura 13.9.2016 08:36

   Mikä susta ois sopiva määrä kossua mukaan? Tälläkö selvisitte Islannista? 😀

 • Vastaa Ihmeissään 9.9.2016 09:11

  Miksi minusta ei ole kuvia tässä blogissa?

  • Vastaa Laura 13.9.2016 08:36

   Vielä joku päivä! 😀

 • Vastaa Milja / Pipo silmillä -blogi 14.9.2016 23:07

  Kivoja kuvia! Aika samantyyppinen lista kun minunkin 🙂 (http://www.lumipallo.fi/piposilmilla/2016/09/13/viikonloppuretken-pakkauslista/ )
  Mutta noi vaellussauvat! Mä joskus viis vuotta sitten havahduin ekan kerran siihen, että ne vois olla ihan kätevät, mutten vielä kertaakaan oo muistanut ottaa niitä pidemmälle vaellukselle mukaan. Ehkä seuraavan kerran!

  • Vastaa Laura 27.9.2016 14:04

   Mää lueskelin tuota sunkin listausta, aika samoilla linjoilla mennään 🙂 Ja sauvat on kyllä jees varsinkin painavan rinkan kanssa hankalassa maastossa ja niskatkin kiittää ainakin mulla! 🙂

  Jätä vastaus