Pallontallaajat.net
Valikko

Sattasvaaran valloitusta Sodankylässä

Heippa!

Vietin viime viikonlopun pikareissulla Lapissa Sodankylässä, kun käytiin Suomen Punaisen Ristin valtakunnallisen nuorisotoimikunnan kanssa morjestamassa Pohjois-Suomen nuoria vapaaehtoisia ja suunnittelemassa oman toimikautemme viimeistä vuotta. Nuhanenän niistämisen ja kokoustamisen välissä ehdittiin fiilistellä Lapin ruskaa ja valloittaa Sattasvaara, joka sijaitsee ihan kivenheiton päässä Sodankylän keskustasta. Maisemat huipulta oli mielettömät ja hullussa flunssasakaan ylös kapuamiseen ei mennyt kuin vajaa tunti. Polun sijasta kavuttiin ylös suoraan Sattasvaaran leirikeskukselta ja kiipeämisestä tuo nousu kävi kyllä hienosti, tasapainoa ja käsiäkin vaadittiin välillä, että tuota kivistä rinnettä pääsi turvallisesti ylös. Ylhäällä odotti kuitenkin hulppeat maisemat ja vanha palovartijan mökki, jossa oli mukava syödä evästä. Alas kavuttiin pohjoisrinnettä kulkevaa polkua pitkin ja matkaan meni suunnilleen saman verran aikaa kuin ylös tullessa, koska vaikka kulkeminen oli helpompaa, tuli tuota kautta kiertäen matkaa vähän enemmän. Loistava muutaman tunnin taukojumppa vaikka kesken ajomatkan siis!

p9030514 p9030532 p9030544 p9030575 p9030608 p9030611p9030635 p9030652 p9030653p9030629

Kiitos koko porukalle mahtavasta viikonlopusta! Perjantaina taas suunta Lappiin, mutta sitten on tarkoitus suunnata viikoksi pelkästään luontoon, en malta odottaa!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa Maarit Johanna 12.9.2016 11:03

    Jee! Sattasvaara on kyllä ihana ja niin kauhian helppo kohde Sodiksesta. Kiva ku löysitte tuonne. On tullut tutuksi tuolla asuessa. 🙂

    • Vastaa Laura 13.9.2016 08:35

      Jep, siihen mäki ihastuin, että miten voi noin kivat maisemat löytää niin helposti ja vaivattomasti! 🙂

    Jätä vastaus