Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Sodankylän sympaattisin majapaikka - Kotimajoitus Homestay Sattanen - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Sodankylän sympaattisin majapaikka – Kotimajoitus Homestay Sattanen

Moikka!

Olen vihdoin kotiutunut Lapista ihan mahtavalta reissulta ja opinnäytetyön kirjoittamisen lomassa alan purkaa näitä reissujuttuja ja -kuvia teillekin tänne. Aloitetaan ihan alusta, eli matkasta kohti Lappia. Hyppäsin toissaviikon perjantaiaamuna ennen kuutta Onnibussiin Hervannasta ainoana matkustajana ja suuntasin mitä puheliaimman ja mukavimman bussikuskin kyydillä ensin Häijääseen, missä tapasin samalle kurssille tulossa olevat Minnan ja Airin, jotka olivat luvanneet mulle paikan auton takapenkiltä kohti pohjoisinta Suomea. Koska matka Etelä-Suomesta Utsjoelle on kuitenkin jäätävän pitkä, oltiin päätetty, että lepuutetaan päitämme yksi yö jossain matkalla ja Minna löysi tiukkojen googlailujen jälkeen mitä ihanimman majapaikan Sattasesta, reilu kymmenen kilometrin päästä Sodankylästä.

p9170880p9170882Kotimajoitus Homestay on näin suomalaisen matkailijan näkökulmasta ihan tuikitavalliseen ja perinteiseen omakotitaloon sijoitettu majapaikka, jossa tarjolla on kolme huonetta vieraita varten ja tilaa yhteensä vajaa kymmenelle hengelle. Talon emäntänä ja isäntänä toimivat yläkerrassa asustelevat Pertti ja Ritva ja yhteisinä tiloina alakerrasta löytyy niin talon omaa väkeä kuin vieraitakin varten olohuonetta, keittiö, ihana pirtti ja pieni sauna terasseineen. Ja täytyy heti mainita, että sauna oli meitä varten jo odottamassa lämpimänä kun tultiin paikalle perjantai-iltana, ei huono kun melkein suoraan autosta sai astella saunaan.

p9160861Minä majoituin yhden hengen huoneessa, joka oli sisustettu samassa hengessä kuin omakin lapsuuden mummula Kainuussa, Kekkosen kuva löytyi seinältä, maakuntaviiri oli hyllyllä ja sänky oli pedattu kotoisiin lakanoihin, joista itse tykkäsin noin tuhat kertaa enemmän kuin tavallisten hotelleiden steriileistä valkoisista lakanoista. Pieni vessa löytyi heti makuuhuoneen vierestä ja uni tuli Kekkosen silmien ja seinää koristaneiden hirven- tai poronsarvien alla nopsasti. (heh, tän vertaa en selvästi edes oppinut Lapissa, että erottaisin sarvipäät toisistaan….)

p9160862p9160864Aamulla herättiin karjalanpiirakoiden ja kahvin tuoksuun, kun talonväki oli laittanut parastaan ja pöytä oli täynnä vaikka mitä aamupalaherkkuja ihan meitä kolmea varten. Ei paremmin olisi voinut meinaan aamu lähteä käyntiin ja erityismaininta siitä, että matkassa kulkeneen keliaakikon ruokavalio oli otettu huomioon niin, että itseasiassa kaikki pöydässä tarjolla oleva taisi olla gluteenitonta karjalanpiirakoita ja puuroa myöten.

p9170879Eli jos suunta on pohjoiseen ja ei huvita istua autossa kellon ympäri, voin lämmöllä suositella Sattasen Homestayta. Ja niin, loistavan aamupalan, upeiden maisemien ihastelun, saunan ja majapaikan lisäksi saatiin myös kaupanpäälle valtava määrä tietoa pohjoisen retkikohteista, revontulien kuvausvinkkejä ja tietoa alueen tapahtumista ja nähtävyyksistä, ei huono!

p9170883p9170886

Onko muut teistä yöpynyt vastaavissa kotimajoituksissa ihan täällä Suomessa? Löytyykö jostain toista yhtä sympaattista paikkaa, jota voisi kotimaan retkillä pitää tukikohtana tai välietappina?

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

6 Kommentit

 • Vastaa Heini 27.9.2016 10:52

  Ihanalta, rauhalliselta paikalta valittu kotimajoitus. Näitä pitäisi ehdottomasti suosia enemmän. 🙂

  • Vastaa Laura 27.9.2016 14:03

   Jep, paljon mukavampi vaihtoehto kun moni ketjuhotelli!

 • Vastaa Katariina H 27.9.2016 15:32

  Tän postauksen lukeminen oli valtava virhe. Nyt tekee mieli karjalanpiirakoita ja yritähän niitä etsiä Ranskasta :DD

  • Vastaa Laura 28.9.2016 10:48

   Eikun itse leipomaan, ei se ulkonäkö vaan se maku! 😀

 • Vastaa Ritva, Kotimajoitus Homestaystä 27.9.2016 21:44

  Kiitos Laura mukavasta ja lämminhenkisestä jutusta. Toivottavasti matkanne meni kaikilta osin odotusten mukaisesti ja saitte roppakaupalla hyviä vinkkejä rinkkaan vietäväksi uusille seikkailuille. Hyvää syksyn jatkoa teille kaikille!

  • Vastaa Laura 28.9.2016 10:48

   Kiitos itsellenne todella lämminhenkisestä ja mukavasta majoituksesta, ei oltais parempaa voitu toivoa 🙂 Matka meni hienosti, toivottavasti teilläkin oli hauskaa australialaisten vieraiden kanssa!

  Jätä vastaus