Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ryövärinkuoppa - nopea happihyppely luontopolulle tien 66 varrelta - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Ryövärinkuoppa – nopea happihyppely luontopolulle tien 66 varrelta

Moikka!

Vietettiin perjantaina vähän erilainen työpäivä työkykyä edistäen eli mahtavalla työporukalla mökkeillen, pilkkien ja ulkoillen Virroilla ja jäätiin vielä istumaan iltaa mökille. Lauantaiaamuna karkasin kuitenkin paikalta jo aiemmin, koska halusin kovasti suunnata Orivedelle inspiroitumaan Suomi100-juhlavuodesta ja kotimaan matkailusta. Oriveden Taiston talolla oli kotimaan luontoseikkailuistaan kertomassa mm. Kaukokaipuu-blogista ja #Suomiretki-tempauksista tunnettu Marinella Himari, joka todentotta osasi puhua Suomen kansallispuistojen eduksi, meikä melkein heitti passinsa roskiin ja totesi, että tämä vuosi reissataan vaan ja ainoastaan Suomessa! No, ehkä ei nyt ihan kuitenkaan, molempi parempi ehkä kuitenkin, mutta ainakaan ne suomiretket ei jää vähemmälle arvolle kuin ulkomailla seikkailutkaan! Ja hei, tykätkää tyypit tuosta Taiston talon fb-sivusta, kuulemma siellä on lisää matkailtoja tulossa ja tuolta sai parasta mustikkapiirakkaa aikoihin ja santsikuppi teetä tuli ihan kaupan päälle!

Mutta en minä vain tuota tullut teille kertomaan kuitenkaan, vaan tästä kotimaan matkailuteemasta innostuneena ajattelin jakaa arjen pikkuseikkailuni, joka ei vienyt aikaa tuntia enempää ja antoi siitä huolimatta vallan mukavan fiiliksen! Kotimatkalla tein meinaan jotain, mitä olen ajatellut tekeväni siitä asti, kun tänne Ruovedelle muutin. Oriveden ja Tampereen suunnasta tultaessa vähän ennen Ruovettä tien 66 varrella on meinaan nähtävyyden merkki ja kyltti, joka on kaivellut mua jo pidemmän aikaa! Ryövärinkuoppa – kyllähän se nyt pitää selvittää, mitä moisen kyltin taustalla on. Nyt ajoin vihdon ohi tuosta ilman mitään kiirettä valoisan aikaan ja kamera ja jalustakin olivat repussa mukana, joten eikun auto parkkiin ja tutkimaan!

Heti autosta astuttua edessä oli useampi infotaulu, joista selvisi, että ryövärinkuoppa olisi pienenpieni luonnonsuojelualue aivan tien kupeessa – ei huono pysähdys siis suinkaan. Auton sai parkkiin taukopaikalle ja paikalta löytyy pari pöytää ja taulut, jossa opastetaan siistiin retkeilyyn ja luonnonsuojelualueella liikumiseen sekä kerrotaan vähän paikan luonnosta ja taustasta. Luonnonsuojelualuetta kiertää lyhyt, alle kilometrin mittainen luontopolku ja polkujen ulkopuolelle ei tuolla luonnon suojelemiseksi ole syytä harhailla. Loistava taukojumppakohde automatkalle siis!

Taukopaikalta lähtevä polku laskeutuu ensin jyrkästi alas portaita kauniin, kirkasvetisen avolähteen juurelle ja seurailee sitten puron vartta rotkon pohjalla. Polkua ei ole merkitty, mutta ainakin tässä lumitilanteessa pitkospuut ja kulku-ura näkyy selvästi ja eksymisen vaaraa ei ole, kun toisella puolella polkua kulkee puro, ja toisella jyrkkä ylämäki. Polku seurailee hetkenmatkaa puroa ja nousee sitten takaisin ylös toisia portaita pitkin ja kulkee mäntymetsikön läpi takaisin parkkipaikalle. Vaikka autotie on ihan vieressä, ei autojen melu kantaudu juurikaan tuonne pienen rotkon pohjalle. Ihan hurjasti tuolla alle kilometrin matkalla ei ole nähtävää lähteen lisäksi, mutta tuo on varmasti mitä mainioin taukopaikka jaloitella, nauttia eväitä ja hengittää hetki raitista ilmaa vaikka automatkalla.

Lisää Ryövärinkuopasta ja muista lähialueen luontokohteista voi lukea luontoon.fi-sivustolta. Seuraavaksi täällä blogissa siirrytäänkin sitten ehkä vähän kauemmaksi kotikonnuilta, kun alan purkaa kuvia ja tarinoita viime viikonlopun Gdanskin reissulta, palaillaan!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus