Pallontallaajat.net
Valikko

Retkiyöhaaste kunnialla suoritettu!

Moro!

Voihan jummi kun tajusin, että nyt se on vihdoin tehty, meikä on meinaan vihdoin suorittanut retkiyöhaasteen ja viettänyt yön ulkona jokaisena Suomen vuodenaikana! Kun palasin Suomeen puolen vuoden Afrikan reissulta loppukesästä 2016 mieli kaipasi jo kovasti suomalaiseen luontoon ja lähdin innoissani mukaan Suomen Erätaito ry:n retkiyöhaasteeseen. Olenkin haasteesta useampaan otteeseen jo täällä blogissakin puhunut, mutta ideana oli siis lyhyestikin viettää vähintäänkin yö ulkona jokaisena Suomen neljästä vuodenajasta. Palataan siis nyt haasteen ollessa valmiina vielä noihin retkiin, joista jokainen oli omalla tavallaan ikimuistoinen!

Koko haaste lähti liikkeelle siitä tutusta ja turvallisesta kesäyöstä Suomen suvessa. Telttayö kesällä oli mukava ja helppo aloitus haasteelle ja vietettiinkin haasteyöt ystäväni Essin kanssa elokuussa kahden yön retkellä Birgitanpolulla Lempäälässä Tampereen kupeessa. Olin juuri palannut puolen vuoden reissulta Afrikasta ja vaikka reissu oli täynnä toinen toistaan upeampia luontokohteita, huusi sydän suomalaiseen metsään. Birgitanpolun reissu oli loistava lopetus pitkälle lomalle ja mukava aloitus viimeiselle lukukaudelle ammattikorkeakoulussa.

Lue lisää retkestä täältä:  

BIRGITANPOLKU – HELPPO KAHDEN YÖN METSÄRETKI TAMPEREELTA

MITÄ MUKAAN KAHDEN YÖN RETKELLE METSÄÄN?

Seuraava haasteyö, eli syysyö menikin sitten Lapissa Paistunturien erämaassa, jossa vietimme yhden yön telttailen Ahkovarrin rinteellä. Telttayö toteutui osana Suomen Ladun järjestämää retkeilyn peruskurssia, joka muuten järjestetään taas ensi syksynä, joten eikun mukaan! Opin kurssilla mielettömän määrän asioita retkeilystä, käytännön erätaidoista ja erityisesti vähän haastavammissa oloissa selviytymisestä ja rohkeus ja ennenkaikkea into lähteä vähän takapihan polkujakin kauemmaksi vaeltamaan kasvoi kohisten! Lisää tietoa kurssista löydät täältä.

Lue lisää retkestä seuraavista linkeistä: 

MITÄ TAPAHTUU AKUMAJAN RETKEILYKURSSILLA?  

KAUPUNKISEIKKAILIJASTA ERÄJORMAKSI ELI MITÄ LAPPI OPETTI?

VIIMEISET LAPPIFIILISTELYT SYKSYN KIIREESEEN

Talviyön vietin Isojärven kansallispuistossa Tian kanssa laavulla nukkuen maaliskuussa. Tätä yötä jännitin ehdottomasti eniten, koska talviretkeily oli aivan uusi aluevaltaus, mutta hyvin meni! En ollut myöskään koskaan aiemmin nukkunut laavulla, joten sekin tuli nyt sitten koettua ja pahinta itikka-aikaa lukuunottamatta voisin harkita moista uudestaankin! Ja tuon samaisen Tian kanssa suunniteltiin jo lisääkin uusia aluevaltauksia, en ole nimittäin myöskään koskaan nukkunut riippumatossa, joten pitäähän sekin lähteä vielä testaamaan!

Lue talviyön seikkailuista lisää täältä:

IHKA ENSIMMÄINEN TALVIYÖ ULKONA!

Kevätyö toteutui  kaksi viikkoa sitten toukokuun vaihteessa vappuna Repovedellä ja siitä kerroinkin edellisessä postauksessa. Säät oli ehkä enemmän talviset kuin keväiset, mutta eiköhän tuo lasketa kuitenkin! 🙂

Kevätyön postaukseen pääset tästä: 

LUMINEN KAHDEN YÖN VAPPUSEIKKAILU REPOVEDEN KANSALLISPUISTOSSA

Nyt sitten onkin aika alkaa miettiä uusia haasteita ja retkiä! Ensi viikonloppuna lähdetään Seitsemiseen ja pääsen nukkumaan teltassa ensimmäistä kertaa tavallisen kaverin lisäksi myös koirakaverin kanssa ja kesällä on suunnitelmissa ainakin Saaristomeren kansallispuistoon purjehtien tutustumista. Aikamoista, ei ole meikä meinaan purjeveneeseenkään ennen astunut! Ja hei, muistakaa, että Retkiyöhaasteeseen voi lähteä mukaan ihan koska vaan, vielä ehtii hyvin mukaan juhlistamaan Suomen satavuotissynttäreitä upeasta luonnosta nauttien! Kuinka moni teistä on messissä haasteessa?

retkiyöbanneri_suomi100

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

13 Kommentit

 • Vastaa Stacy 14.5.2017 21:55

  Tuohon pitää tutustua vähän tarkemmin. Olen yöpynyt maastossa silloin, kun on ollut lunta maassa ihan kunnolla, mutta kuukausi taisi olla marraskuu. Paikka oli kuitenkin Hiihtomaan laavu Lohjalla. Yhtenä syksynä olin geokätköilemässä Orimattilassa ja yövyin kodassa Mäntsälässä, syksy on siis suoritettu. Keväällä taas yövyin Kyrkösjärvellä Seinäjoella laavulla. Silloin oli sen verran pakkasta, että Kyrkösjärvi oli jäätynyt. Kesällä taas olen nukkunut ainakin Kökarissa leirintäalueella. Joo, pitää tutustua vähän tarkemmin.

  • Vastaa Laura 15.5.2017 21:11

   Oi jummi, sullahan noita paikkoja riittää! Piti itsekin vähän googlailla noita paikkoja, varsinkin toi Kyrkösjärvi houkuttais! Mää olin tosiaan tuolloin maaliskuussa ihan ekaa kertaa laavulla yötä ja tykästyin kyllä kovasti!

 • Vastaa Miika / Scenic Road Hunters 15.5.2017 15:38

  Armeijassa tuo jokaisena vuodenaikana maastossa yöpyminen tulee vähän niinkuin siivellä mut lasketaanko sitä? Sen jälkeen en ole hirveesti hinkunut telttamajoitukseen mutta on siinä ne hyvät puolensakin, kuten herääminen suoraan kuvauksellisissa luontomaisemissa.

  • Vastaa Laura 15.5.2017 21:22

   Jep, toi on just mun suosikki, kun ei tarvi kun teltan ovee raottaa ja heti on keskellä luontoo 🙂 Ja joo, oon kyllä monelta kuullu, että intti on syöny hingun olla metsässä, mut suosittelen testaan kyl, et miltä se tuntuu, kun sen saakin tehdä ihan vapaaehtoisesti ja itsevalitsemassaan paikassa ja seurassa 😀

 • Vastaa Arimo | Arimo travels 15.5.2017 15:58

  Vautsi, siisti idea kyllä haasteella! 🙂 Myös tuo Akumajan retkeilykurssi vaikuttaa kiinnostavalta. Piti pistää kurssin nimi talteen siltä varalta, jos Suomeen paluun jälkeen olisi tuohon aikaa ja rahaa.

  • Vastaa Laura 15.5.2017 21:23

   Joo, suosittelen kyllä kurssia jos yhtään kiinnostaa päästä oppimaan uusia juttuja huippujen vetäjien johdolla! 🙂

 • Vastaa Janni / Lentopelko 15.5.2017 16:04

  Onpas hauska haaste! En kuitenkaan ehkä vielä uskaltaisi talviyöksi ulos lähteä, mutta tän kesän tavoite on ehdottomasti viettää ainakin yksi telttayö metsässä (eli vanhempien parvekkeella telttailua ei lasketa). Keski-Suomesta kyllä löytyis monia hienoja kansallispuistoja joissa yöpyä!

  • Vastaa Laura 15.5.2017 21:24

   Mullekin toi oli eka talviyö ulkona ja hyvin selvisin, otat vaan jonkun kokeneemman kamun matkaan, niin mäkin tein! Keski-Suomi on kyllä upeita paikkoja pullollaan, siellä viettäisi vaikka koko kesän!

 • Vastaa Sandra 16.5.2017 05:18

  Todella hauskankuuloinen haaste ja moni linkkaamasi aiempi postaus vaikutti mielenkiintoiselta ja tallensinkin tämän postauksen kirjanmerkkeihin. Itse odotan kanssa retkiä suomalaisessa luonnossa nyt vajaa parin vuoden Australiassa olon jälkeen. En ole koskaan yöpynyt Suomen luonnossa, joten otan tavoitteeksi olla yhden yön jossain tänä kesänä (vaikka teltassa takapihalla :D).

  Tuollainen kurssi voisi olla hyvä erätaitojen kehittämiseen.

 • Vastaa Heidi/Himomatkaajan Turinoita 16.5.2017 09:27

  Mielenkiintoinen idea! Tytär on partiossa, jossa telttaillaan vuoden ympäri, joten hänelle tämä haaste ei ole kovinkaan suuri. Mutta minulle, mukavuudenhaluiselle keski-ikäiselle todellakin on. Haaste isolla H:lla!

 • Vastaa Meri | Syö Matkusta Rakasta 20.5.2017 08:45

  Siis mun niin pitäisi niin tarttua tällaiseen haasteeseen! Mun ulkona yöpymiset rajoittuu juhannuksena kavereiden mökeillä “pakon edessä” teltassa nukkumisiin. 😉 Mutta tykkään retkeilystä ja ulkoilusta joten pitäisi tehdä sitä enemmän.

 • Vastaa Miika ♥ Gia | matkakuume.net 20.5.2017 21:08

  Hieno haaste! Meille on just sopivasti uusi teltta ja makuupussit tulossa, ja tarkoituksena pidentää retkeilykautta kesän lämpimiltä kuukausilta molempiin suuntiin. Katsotaan, mitä kaikkea se vielä tuo tullessaan. Kaveri haastoi jo aiemmin mukaan yöpymishaasteeseen missä oltiin kerran kuukaudessa yö ulkona, mutta siihen en (vielä) lähtenyt. Tää neljän vuodenajan haaste olisi vähän lempeämpi versio 🙂

 • Vastaa Simo Ikävalko 21.5.2017 01:13

  Mä törmäsin tällaseen haasteeseen vasta tätä lukiessani, mutta postaukset jätti kyl niin hyvän fiiliksen, että vois melkeen to do -listalle. Suomessa onneks mahtuu pahimmillaan kaikki vuodenajat yhteen viikkoonkin, että siltä kantilta ois vielä ihan suht iisi haaste!

 • Jätä vastaus