Pallontallaajat.net
Valikko

10 syytä nukkua ulkona ensi yönä

Ensi yönä vietetään kahta Suomi100-vuoden merkittävista juhlapäivistä. Tänään on ensinnäkin Suomen järjestyksessään kolmas luonnon päivä, jonka myötä rakastutaan kesäyöhön. Aiemminhan luonnon päivien johdosta ollaan jo sukellettu talveen ja villiinnytty keväästä ja syksyllä on vielä luvassa viimeinen luonnon päivä, joka kannustaa juhlimaan luontoa 26.8. ja on samalla myös Suomen luonnon ensimmäinen ihka oma liputuspäivä! Luonnonpäivän lisäksi tänään huipentuu Suomen Ladun järjestämä Nuku yö ulkona-haaste, joka kannustaa jokaista suomalaista lähtemään yhdeksi yöksi nauttimaan Suomen luonnosta omalle takapihalle, lähimetsään, retkeilyalueille, kansallispuistoihin tai vaikka pohjoisen erämaa-alueille.

Näiden kahden mielettömän tapahtuman johdosta ajattelin nyt julkaista teille 10 kohdan lista syistä, joiden takia minä pakkaan rinkkani säännöllisin väliajoin ja suuntaan metsän siimekseen. Toivottavasti se kannustaa teitäkin lähtemään ulos, koska todentotta Suomen luonto on jotain ainutkertaista ja mieletöntä!

Miksi lähteä nukkumaan muualle kuin omaan sänkyyn?

1) Luonnossa ei ole kiire minnekkään.

Tämä on yksi tärkeimmistä syistä juuri minulle. Olen omasta valinnastani arjessa melkoisen taitava buukkaamaan kalenterista viimeisenkin kolon täyteen jos jonkinmoista menoa, joten luonto tarjoaa sopivan hengähdyshetken arjen kiireistä.

2) Luonnossa aistit ovat ihan eri tavalla hereillä kun arjessa.

Arjessa harvoin tulee keskityttyä rauhassa siihen, miltä kaikki näyttää, tuoksuu, tuntuu ja kuulostaa, mutta luonnossa on jälleen aikaa pysähtyä ja keskittyä hetkeen.

3) Luonnossa ei tarvitse suorittaa.

Sen lisäksi, että osaan täyttää kalenterini hurjan lahjakkaasti, osaan myös keskittyä suorittamaan ties mitä asioita. Luonnossa liikkuminen ei kuitenkaan minulle ole suorittamista, vaan nimenomaan keino keskittyä hetkeen ilman tarvetta miettiä seuraavaa tehtävää asiaa.

4) Luonnossa nuudelitkin maistuu herkulta.

Minä en todellakaan ole kokki tai keittiötaikuri, joten retkiruuassakin mennään usein simppeleimmän ruuan kautta. Kuitenkin kummasti ne nuudelimössötkin maistuu päivän päätteeksi hurjasti paremmalta nuotiolla kun kiireisellä ruokatauolla töissä.

5) Raikkaassa ilmassa nukkuu paremmin.

Ei sillä, että nukkuisin kovin huonosti kotonakaan, mutta varsinkin viileämpinä vuodenaikoina huomaan selvästi sen, kuinka hyvin tuleekaan nukuttua, kun nenä hengittää raikasta ilmaa ja varpaat on lämpiminä makuupussin perällä.

6) Luonnossa ystävän kanssa tulee keskityttyä toisen seuraan paremmin kuin hälisevässä kahvilassa tai sohvalla tv:n ja puhelimen välissä.

Yritän toki arjessakin aina keskittyä ystäviini, mutta täytyy myöntää, että rauhallinen ilta teltassa makuupusseihin kääriytyneenä toimii paljon useammin syvällisten keskustelujen lähtökohtana kuin kiireiset iltapäiväkahvit keskustassa.

7) Luonto palauttaa.

Luonnossa vietetyn hetken jälkeen huomaan usein olevani paremmalla tuulella sekä motivoituneempi ja innostuneempi myös arjen asioista.

8) Luonto tarjoaa mielekkään tavan liikkua.

Kerroin jo aiemmin, että en ole kokki, joten jatketaan tunnustuksia. En ole myöskään urheilija ja harvassa ovat ne urheilulajit, joista todella nauttisin. Luonnossa retkeily, suunnistaminen, poluilla juokseminen ja ulkoilmaseikkailut ovat kuitenkin tapoja, joilla minutkin saa liikkeelle.

9) Luonnossa on aikaa keskittyä omiin ajatuksiinsa.

Luontoon lähtiessä laitan yleensä netin pois päältä, jätän kuulokkeet kotiina ja en ota mukaan edes luettavaa. Tämä antaa mahdollisuuden kuulostella omia fiiliksiä ja ajatuksia ilman häiriötekijöitä.

10) Suomen luonto on vaan ihan mielettömän kaunis!

Tätä tuskin tarvinnee edes perustella?

Mitkä on teidän syitä lähteä luontoon ja missä te meinaatte viettää seuraavan yön?

Retkiäni voit seurata myös Facebookissa Kaiken Maailman Matkoja-blogin omalla sivulla, Instagramissa nimimerkin @laurammus takana ja twitterissä saman nimimerkin takaa. Käyhän klikkaamassa myös nuo seurantaan, niin pysyt mukana seikkailuissani!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

1 kommentti

  • Vastaa Liisa / Revontulia 17.6.2017 17:55

    Kiva juttu! Ja tuo viimeinen on niin totta! Tähän aikaan vuodesta Suomen öinen valo on sanoinkuvaamattoman kaunista.

  • Jätä vastaus