Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Valtavan inspiroivia blogivinkkejä ja vuoden outdoor-blogin äänestys - Kaiken maailman matkoja
Pallontallaajat.net
Valikko

Valtavan inspiroivia blogivinkkejä ja vuoden outdoor-blogin äänestys

Moikka!

Nuo ylläolevat retkeilystä innostuneet varpaat, jotka on paikattu rakkolaastareilla ekojen huonojen vaelluskenkien aiheuttamien rakkojen takia on nyt lukuisten muiden seikkailujen jälkeen päässyt ehdolle Addnaturen järjestämään vuoden ulkoilubloggaaja äänestykseen! Mieletöntä kuulla, että meikän blogi on huomattu jossain ja ajattelin, että sen sijaa, että kehoittaisin teitä vaan menemään äänestämään mua, kertoisin myös omat suosikkiblogini, joista minä ammennan inspiraatioita, ideoita ja hyvää fiilistä outdoor-juttuihin. Ilman noista blogeista kerättyjä vinkkejä, ideoita, seikkailuintoa ja inspiraatiota tuskin mäkään bloggaisin ja seikkailisin yhtään missään, joten kunnia mun ehdokkuudesta kuuluu ehdottomasti myös noille tyypeille noiden blogien takana ja tietty monille muille bloggaajille ja kavereille ja muille mua seikkailuihin innostaneille!

Teinivuosina saatoin seurata kymmeniä ja kymmeniä blogeja, mutta nykyään laatu on korvannut määrän ja aktiivisesti seuraan vain muutamia blogeja. Outdoor- ja matkablogit on mun ehdottomia suosikkeja ja jos blogi onnistuu yhdistämään nuo kaksi teemaa ja vielä päälle lisäämään kiinnostavia tarinoita ja hyviä kuvia, meikä on messissä. Listataankin nyt teille luettavaksi mun omat outdoor-kategorian lempiblogit! Blogit ei oo missään paremmuusjärjestyksessä, koska vaikka teemat on samanmoisia, jokainen noista blogeista on erityinen ja mun lukulistalla vähän eri syistä, joten tutustukaa kaikkiin ja inspiroitukaa! Osa noista blogeista ja bloggaajista on halunnut lähteä mukaan myös tuohon Outdoor-bloggaajakisaan, joten käykää tsekkaamaan, ketkä noista löytyy myös sieltä ehdokaslistalta ja äänestäkää suosikkianne.

TOP 10+1 Outdoor-blogit by Kaiken Maailman Matkoja:

Kaukokaipuu

Nella ja Kaukokaipuu-blogi on vaan rakkautta. Syystäkin monta kertaa Suomen parhaaksi matka- ja retkiblogiksi tituleerattu blogi on täynnä ihan mahtavia kuvia ja hienosti kirjoitettuja tarinoita! Tää oli varmaan yksi ensimmäisistä blogeista, joita aloin seurata aktiivisesti ja edelleenkin tsekkaan aina uusimmat päivitykset heti kun niitä tulee.

Pipo Silmillä

Milja on bloginsa kanssa myös ehdolla tuolla vuoden outdoor-bloggaaja kisassa ja syystä! En itse harrasta (vielä) kiipeilyä enkä vapaalaskua, mutta Miljan seikkailuita on ihan mieletöntä seurata ja salaa tekee mieli opetalla itsekkin laskettelemaan ja lähteä vaeltamaan pohjoiseen marraskuussa. Tässä blogissa ja näissä seikkailuissa on sitä aitoa tekemisen meininkiä, mitä haluan blogeista lukea!

Rimma + Laura 

Matkablogien klassikko, jota oon seurannu myöskin jo pidemmän aikaa, itseasiassa molemmat kirjoittajat tuli tutuksi jo silloin kun molemmilla oli vielä omat blogit. Mahtavia tarinoita luonnosta, reissuista ja näiden yhdistämisestä perhe-elämään. Ja ihan tosi upeita kuvia! Syystäkin näiden naisten toinen blogi, Fall into Finland, voitti tänä vuonna vuoden matkablogi-palkinnon The Blog Awardeissa. Jos tää blogi ei saa rakastumaan Suomeen niin ei sitten mikään.

Kuukausi Yksin Erämaassa

Tää blogi on ehkä inspiroivin ikinä. Minna on tehnyt ihan huikeita seikkailuita ja osaa vielä kirjoittaa niistä niin, että kuka tahansa innostuu. Enpä minäkään ennen tätä blogia tiennyt haaveilevani yksin vaeltamisesta… Lisäksi haaveilen kovasti tässä myös siitä, että vielä joskus pääsisin mukaan Minnan vetämälle vaellukselle!

Kean Retki

Löysin Kean blogin joskus viime keväänä, kun etsin uusia kohteita kotimaassa ja halusin perehtyä talviretkeilyn saloihin. Kiinnostavia tarinoita ja hyviä käytännön vinkkejä! Kea osaa kirjoittaa luonnon vaikutuksista ja herättämistä fiiliksistä juuri niillä sanoilla, joihin mun ainakin on helppo samaistua. Tämäkin blogi on ehdolla tuolla ulkoilubloggaajakisassa, suosittelen!

Vuorenvarma suunnitelma

Tää on yksi mun uusimmista blogilöydöistä ja en oo vielä pitkään ehtinyt seurailla Annin seikkailuja. Anyway Annin tavoite kiivetä Everestille ennen 30-ikävuotta kuulosti niin huikeelta, että pakkohan tätä oli jäädä seuraamaan!

Rinkkaputki 

Nyt puhutaan käytännön jutuista! Hyvien tarinoiden ja kuvien lisäksi Rinkkaputki-blogi on paikka, josta etsin käytännön apua tämmöisen aloittelevan seikkailijan luontoretkiin. Varustetestauksia, loistavia retkikertomuksia ja jälleen, hienoja kuvia. Tässä on tekemisen meininkiä!

Ylämäki

Jälleen hieman uudempi löytö. Marika on blogannut jo vaikka kuinka pitkään, mutta en tiedä miten löysin tämän blogin vasta hiljattain. Myös näistä jutuista fiilikset ja kokemukset välittyy hienosti ja teksteistä löytyy aina uutta tietoa ja käytännön vinkkejä, joista on oikeesti hyötyä.

Teemu ihan pihalla

Lukekaa Teemun postauksia tän syksyn Himalajan reissuilta, Suomen kansallispuistoista ja esimerkiksi Alpeilta, niin tiedätte kyllä heti miksi meikä seuraa tätä blogia. Vuoria, konkreettisia kertomuksia, joissa ei siloitella vaikeitakaan hetkiä ja mahtava asenne. Näihin seikkailuhin ei kyllästy ja vuorille alkaa tehdä mieli välittömästi.

Vuorenvalloitus

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä Vuorenvalloitus-blogi, joka nimensä mukaisesti vie lukijat vuorille. Tässä blogissa viehättää se, että täälläkin saa kuulla rankoista reissuista sekä hienot, että ne haastavammatkin hetket. Tarinankerronnan taito on täällä hallussa!

+1 Retkipaikka

Retkipaikka ei oo ihan perinteinen blogi ja oon vähän ehkä jäävi kehumaan tätä, kun itsekkin olen tuonne satunnaisia artikkeleita kirjoittanut. Mutta Retkipaikan mahtava porukka on saanut kasaan valtavan määrän vinkkejä Suomen parhaista retki- ja luontokohteista, joten täältä kannattaa tsekata vinkit minne ikinä aikookin suunnata retkelle!

Hah, kuten listasta näkee, luonnon ja matkustelun lisäksi vuoret taitaa olla aikamoisen kantava teema mun seuraamissa blogeissa, ehkä musta tulee vielä vuorikiipeilijä! Ekat askeleetkin sitä kohti on ehkä jo otettu, kun ilmottauduin kiipeilykurssille joulukuussa… 

Mutta hei, tosiaan, tsekatkaa ihmeessä ylläolevat blogit ja tästä linkistä muutkin vuoden outdoor-bloggaaja kisassa mukana olevat blogit ja käykää äänestämässä suosikkianne! Mulle on valtava kunnia olla mukana kisassa noin mahtavien bloggaajien kanssa, missä välissä mun blogi on kasvanut niin paljon, että täällä käy muitakin kun äiti… Iso kiitos siis kaikille teille lukijoille, seuraajille, kommentoijille ja muille messissä oleville!

Ja hei, jos teillä on ideoita, miten kehittää tätä blogia vielä paremmaksi tai vinkkejä vielä uusista mahtavista matka- ja outdoor-blogeista niin kertokaa kommenteissa, inspiraatioita ei voi koskaan kerätä liikaa!


Retkiäni voit seurata myös Facebookissa Kaiken Maailman Matkoja-blogin omalla sivulla ja Instagramissa nimimerkin @laurammus takana. Käyhän klikkaamassa myös nuo seurantaan, niin pysyt mukana seikkailuissani!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

 • Vastaa Anne 22.11.2017 21:25

  Kiitos! Ihana kunnia olla sun listalla. Ja tää listaus on hyvä idea! Onnea kisaan tuolla Addnaturessa.

  Olet löytänyt hyviä tyyppejä listallesi. Ulkoilublogit on mahtava yhteisö!

 • Vastaa Suunnaton 22.11.2017 23:19

  Mahtavia blogeja olet listannut, ja olipa mukana myös muutama uusi tuttavuus. Tällaisena vuori-intoilijana ja luontomatkailijana täytyy ehdottomasti käydä tutustumassa niihin.
  Tsemppiä kisaan!

 • Jätä vastaus